FOTO Un tânăr din Suceava a încercat să intre în țară cu un Mercedes GLC furat din Marea Britanie

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au indisponibilizat un autoturism Mercedes GLC, care figura ca fiind căutat de autoritățile din Marea Britanie.

Noaptea trecută, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, din judeţul Suceava.

Aceasta conducea un autoturism marca Mercedes GLC 220, înmatriculat în Marea Britanie. În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că seria de pe sticker-ul aplicat pe autoturism nu corespunde cu cea pansonată pe motorul acesteia. Ulterior, s-a constatat că autoturismul este căutat de către autoritățile din Marea Britanie, având mențiunea furt, alertă introdusă de autorităţile britanice în data de 21 iunie 2022. 

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 92.400 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, până la finalizarea verificărilor.
Mai nouă Mai veche