Speriat că va muri abandonat de prieteni pe munte, un tânăr din Rădăuți și-a scris pe picior numele, CNP-ul și numărul de la mașină

Un tânăr din Rădăuți care a fost abandonat de prieteni pe munte și-a scris numele, CNP-ul și numărul de la mașină pe picior speriat că va muri atacat de animale sălbatice.

Tânărul în vârstă de 22 de ani, student la Iași, a plecat cu mai mulți prieteni pe un traseu spre Vârful Moldovneau. La un moment dat, epuizat din cauza efortului, băiatul s-a oprit, iar prietenii lui și-au continuat drumul, chiar dacă între timp se făcuse noape.

Salvamontiștii din Argeș au intervenit pentru a recupera grupul de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 29 ani.

Când l-au găsit pe băiatul abandonat de prieteni, acesta le-a spus că și-a scris numele, CNP-ul și numărul de la mașina cu care a mers până la Bâlea, speriat fiind că va muri atacat de animalele sălbatice.

Tânărul a fost dus în siguranţă de către salvamontiști la Baza Cota 2000.

Reprezentantul Salvamon Argeș, Cristian Toma, a publicat o fotografie cu piciorul tânărului și a făcut un apel ca persoanele fără experiență pe munte să nu își pună viața în pericol:

„Oameni buni!
Vă rog, nu vă mai puneți viețile în pericol!
Aseară, după cum știți, am intervenit să recuperăm un grup de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 29 ani, necunoscători ai zonei montane unde mergeau pentru prima oară. La un moment dat, unul dintre ei nu a mai putut continua. A alertat echipele Salvamont Argeș care s-au pus imediat în mișcare pentru a-l salva. În timpul cât a stat singur pe munte, părăsit de colegii de grup, s-a gândit numai la faptul că va muri și nu va mai fi găsit, îl mănâncă animalele sălbatice, etc. Și-a scris cu marker pe picior CNP-ul, numele și numărul de la mașină în speranța că dacă cineva îl va găsi să știe "cine a fost". Dragi părinți, aveți grijă de copii! Sunt tineri, teribiliști, dar este foarte trist să aflați de la noi că, Doamne ferește, nu mai sunt în viață!”
Mai nouă Mai veche