Tânăr fără permis la volanul unei mașini cu numerele roșii expirate, la Hănțești

Joi, 30 iunie 2022, la ora 22.45, în timp ce executau activități de patrulare pe DJ 208D, pe raza satului Hănțești, județul Suceava, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata au observat la intersecția cu strada Unirii din localitate un autoturism se care apropia de intersecția cu DJ 208 D.

La vederea autospecialei de poliție, conducătorul auto a efectuat manevra de mers înapoi motiv pentru care lucrătorii de poliție au pornit în urmărirea acestuia. Conducătorul auto a stins farurile și a rulat aproximativ 100 de metri cu spatele, parcând autoturismul cu spatele pe o uliță adiacentă străzii Unirii. Ajungând imediat lângă autoturism lucrătorii de poliție au observat coborând de la volan un tânăr, căruia, după ce s-au prezentat și declinat calitatea i-au solicitat să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului. Acesta a declarat că nu are niciun act asupra sa, menționând că se numește Florin G., de 32 ani. Autoturismul marca Ford Mondeo, avea aplicat număr de înmatriculare provizoriu.

Întrucât existau indicii că valabilitatea numărului de înmatriculare provizoriu al autoturismului a expirat, precum și că tânărul nu posedă permis de conducere, acesta a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Adâncata, unde, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că valabilitatea numărului provizoriu este expirat, iar tânărul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche