30 de zile de arest pentru individul care a lovit mortal o femeie pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul accidentului

Individul care a lovit mortal o femeie pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul accidentului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Decizia a fost luată de Judecătoria Suceava. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava (...) şi, în consecinţă: (...) dispune arestarea preventivă a inculpatului Stănescu Marius, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava, pe o durată de 30 de zile, de la 08.08.2022 şi până la data de 06.09.2022 inclusiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, (...) și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia” (...). Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă privind pe inculpatul Stănescu Marius. (....) Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului, formulată prin apărător, de luare faţă de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu”, se arată în minuta ședinței publicată pe portalul instațelor. 

Accidentul s-a produs duminică seară, pe bulevardul Ștefan cel Mare din zona centrală a municipiului Suceava. Aflat la volanul unui autoturism BMW, Marius Stănescu, de 20 de ani, din Bosanci, a lovit o femeie de 77 de ani care traversa pe trecerea de pietoni din dreptul parcului Trei Bărboși.

Un echipaj SMURD a încercat să resusciteze victima, dar ulterior a fost pronunțat decesul.

După impact, individul a fugit de la locul accidentului și a fost găsit ulterior la domiciliul din Bosanci. Individul a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi a fost prezentat Judecătoriei Suceava care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 48 de ore de la pronunțare. 

Articole similare: 
Mai nouă Mai veche