77 de permise reținute de polițiști în week-end pe drumurile din Suceava, pentru viteză și consum de alcool

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise, în perioada 29-31 iulie 2022 polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel județean, fiind implicați peste 100 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 403 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier, în valoare totală de 226.520 lei.

Totodată, au fost suspendate 77 de permise de conducere, majoritatea pentru depășirea regimului legal de viteză dar și pentru consum de alcool la volan.

De asemenea, au fost reținute opt certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat în cadrul acțiunii și 11 infarcțiuni la regimul rutier, majoritatea privind fapte de conducere a vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Echipajele de poliție rutieră cu autospeciale inscripționate și neinscripționate au fost prezente în aceste zone și au fost realizate 561 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:
  • Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!
  • Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
  • Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.
Consumul de alcool și drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Un comentariu:

  1. Sigur cu radarul pe drum drept , vizibiitate buna si fara risc de accident ca asa pot ai nostri , hahaha (folositi waze)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.