Aurel Bobu, Marelbo: În primăvară au apărut primele probleme şi creşteri de preţuri. Totuşi, nouă în perioadele de criză ne-a mers mereu bine

Marelbo este unul dintre cei mai importanţi producători locali de încălţăminte, având o fabrică proprie în Suceava, unde grupul realizează pantofi, curele şi, mai nou, genţi. Compania are şi propria reţea de 55 de magazine, planul fiind să continue dezvoltarea după ce în pandemie au fost închise câteva unităţi.

Producătorul şi retailerul de pantofi Marelbo din Suceava a majorat preţurile încălţărilor sale cu rate cuprinse între 10 şi 20%, iar asta după ce de la furnizori au venit scumpiri în două tranşe, iniţial în primăvară una de 20%, iar apoi o alta în iulie de 15%.

„Costurile au crescut în două etape, prima majorare a fost de circa 20% faţă de preţul din anul precedent. Atunci am simţit scumpiri la materia primă, la energie şi combustibil. Apoi, în iulie, a venit o a doua majorare, care a fost undeva la 15%. De această dată, au mărit din nou preţurile funizorii de materii prime“, spune Aurel Bobu, cel care împreună cu familia sa deţine grupul Marelbo cu sediul în Suceava, scrie Ziarul Financiar.
Mai nouă Mai veche