Balotieră distrusă de un incendiu pe un câmp din Mușenița

Luni, 8 august 20022, la ora 14:34, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 despre faptul că o balotieră a luat foc pe un teren agricol din comuna Mușenița.

În urma cercetărilor, s-a constatat că în jurul orelor 14:25, în timp ce Petru T. desfășura activități agricole pe suprafața de teren aparținând lui Sandu P., utilajul agricol de tip balotieră cu care lucra a luat foc, motiv pentru care a apelat serviciul de urgență 112.

Din primele verificări s-a stabilit că utilajul agricol a fost utilizat pentru strângerea și îmbalotarea paielor de pe o suprafață de teren agricol, iar din cauză frecării mecanismelor de acționare și a supraîncâlzirii, a izbucnit un incendiu în interiorul utilajului. Incendiul s-a propagat rapid din cauza materialelor inflamabile aflate în interior, cauzând un prejudiciu estimat la circa 20.000 lei.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Pompieri Siret, care au procedat la localizarea şi stingerea incendiului.

Nu au rezultat alte pagube materiale sau victime omenești.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postului de poliție Mușenița sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche