Beat și fără permis se plimba cu un moped furat din Italia, la Zamostea

Marți, 16 august 2022, în jurul orelor 23:40, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, la Zamostea, au observat că pe drumul comunal 36 circulă un moped care avea direcția de deplasare dinspre centrul satului Zamostea către satul Răuțeni. 

Polițiștii au efectuat semnalele acustice și luminoase în vederea opririi regulamentare a mopedului marca Malaguti, de culoare albastru, care nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare, iar conducătorul mopedului a respectat semnalele de oprire.

A fost identificat Florin P., din localitate. 

Conducătorul mopedului a prezentat pentru control doar o fotografie de pe telefonul mobil personal cu actul său de identitate, precizând totodată faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și nu deține actele mopedului pe care l-a condus.

Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din acest motiv, conducătorul mopedului a fost condus la Spitalul orașului Siret, unde cu consimțământul său i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei

Fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere auto valabil pentru nici o categorie de vehicule, iar mopedul Malaguti, de culoare albastru, fără plăcuță cu numărul de înmatriculare, figurează ca fiind radiat din circulație din Italia de la data de 22 septembrie 2014, data la care a fost declarat furat.

S-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche