Buletin de presă, 14 august 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 13.08.2022, ora 05.25, desfășurând activități specifice pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control pe strada Poiana Mărului din comuna Suceviţa, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Volovăţ, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale şi cele ale autoutilitarei.
Cu această ocazie, s-a constatat faptul că bărbatul transporta material lemnos, respectiv lemn rotund, declarând că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.
Autoutilitara fost condusă la punctul de descărcare materiale lemnoase - Cantonul Silvic din comuna Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.
Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 5.62 m.c. lemn rotund specia răşinoase, în valoare de 3.282,08 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a). pct. 2) din Lg. 171/2010 M, iar întreaga cantitate de lemn a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 13.08.2022, ora 20.51, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către o femeie cu privire la faptul că a fost lovită de soțul ei
În urma deplasării la faţa locului, apelanta a fost identificată la locuința din localitatea Frătăuții Vechi, județul Suceava și a relatat că anterior, în jurul orelor 20.00, pe fondul unor discuții contradictorii cu soțul ei, a fost lovită de acesta, cauzându-i-se suferințe fizice.
La fața locului s-a întocmit formularul de evaluare a riscului, rezultând că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei.
Față de bărbat a fost emis ordin de protecție provizoriu, fiind evacuat din locuința din localitatea Frătăuții Vechi, cu obligarea susnumitului de a păstra față de persoana vătămată și de locuința comună o distanță minimă de 100 m.
Făptuitorul a fost evacut din locuința din localitatea Frătăuții Vechi, județul Suceava, acesta precizând că în perioada următoare va locui la locuința unei rude din localitatea Frătăuții Vechi, județul Suceava.
În cauză a fost întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “Violenţă în familie”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 199 alin. (1) din Codul penal, raportat la art. 193 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 13.08.2022, ora 15.09, patrula de poliție rutieră din cadrul Comp. Rutier Fălticeni în timp ce acționa cu aparatul radar pe D.N.15C, în loc. Boroaia, jud. Suceava, a depistat un autoturism care circula cu viteza de 86 km/h, pe un sector cu limita maximă admisă de 50 km/h.
Cu ocazia verificării documentelor prezentate pentru control, s-a stabilit faptul că șoferul nu avea permisul de conducere asupra sa, s-au efectuat verificări în baza de date, stabilindu-se faptul că aceasta posedă permis de conducere pentru categoria B, dar care figurează ”suspendat”.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”, faptă prev. de art. 335 alin. 2 din Cod Penal.


La data de 13.08.2022, orele 20:30, patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Mălini, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Cornu Luncii , jud. Suceava, a oprit pe raza localității Cornu Luncii, com. Cornu Luncii, jud. Suceava, pe D.N 2 E, autoturismul cu numere de înmatriculare provizorii, care se deplasa pe direcția de mers Gura Humorului către Fălticeni, fiind condus de către un bărbat din com.Preutești, jud. Suceava.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul condus de către acesta deține autorizația de circulație provizorie valabilă până la data de 29.05.2022.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. 1 din Codul penal și „ conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin.1 din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 13.08.2022, ora19.33, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Ipotești au fost sesizați prin apel SNUAU 112, despre faptul că pe D.N.2, la intersecția cu DC 70A, jud. Suceava, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a suferit leziuni traumatice.
Din verificări s-a stabilit că la data de 13.08.2022, în jurul orelor 1830, un tânăr de 22 de ani, din com. Bosanci, jud. Suceava a condus autoiutilitara pe D.N. 2 din direcția mun. Suceava spre mun. Fălticeni, iar la intersecția cu DC 70A a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 52 de ani din com. Grămești, jud. Suceava.
În urma impactului dintre cele două autovehicule a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerei din autoturismul, de 53 de ani din mun. Roman.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerulexpirat în ambele cazuri, conducătorilor auto fiindu-le prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din C. pen.
Mai nouă Mai veche