Buletin de presă, 22 august 2022 - IPJ Suceava

Articole vestimentare în valoare de 123.060 de lei confiscate de polițiști

În perioada de 20-21.08.2022, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a organizat şi executat acţiuni pe raza judeţului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, ocazie cu care au fost verificate 9 societăți comerciale, constatate 4 infracțiuni și confiscate 707 obiecte vestimentare inscripționate cu mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României în valoare de 123.060 lei.

Exemplu:

În data de 20.08.2022 polițiști din cadrul S.I.C.E au identificat un bărbat de 52 de ani din județul Cluj, care oferea spre comercializare într-o zonă comercială, obiecte vestimentare inscripționate cu mărci cunoscute, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
În cauză urmează s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punere în circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, ce va fi soluționat procedural.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 21.08.2022, ora 23:40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localității Valea Putnei, un bărbat de 28 de ani din județul Brașov a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului autoturismului care circula regulamentar și a unui pasager din același autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 21.08.2022, orele 10:44, Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată prin apel “SNUAU 112” despre faptul că, pe raza comunei Frumosu a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Frumosu, un bărbat a fost acroșat de un moped.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, conducătorul mopedului, un localnic, nu posedă permis de conducere.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 21.08.2022, ora 11:30, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe DN2 (Suceava-Siret) autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Pătrăuți.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului condus de bărbatul din comuna Pătrăuți este expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche