Minor cu motocicleta filmat de radar cu 92 km/h pe strada Gării din Berchișești. I s-au aplicat amenzi de 3.770 de lei și i s-a întocmit dosar penal

Vineri, 19 august 2022, la ora 15:35, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava în timp ce efectuau o acțiune pe linie de viteză pe DJ 209, pe strada Gării din comuna Berchișești, au filmat și înregistrat cu aparatul radar montat pe autospeciala de poliție pe conducătorul unui motociclu Yamaha rulând cu viteza de 92 km/h în localitate.

Prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, s-a procedat la oprirea vehiculului în cauză, ocazie cu care la volan a fost identificat Daniel B., în vârstă de 17 ani, din comuna Drăgoiești.

Cu ocazia verificărilor, minorul a precizat că nu are asupra sa niciun document, precum și faptul că nu este posesor de permis de conducere.

Conducătorul auto a fost verificat în baza de date a Poliției Române, împrejurare în care s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.450 lei, întrucât a fost filmat și înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 92 km/h, cu amendă în cuantum de 870 lei întrucât nu a avut asupra sa documentele și cu amendă în cuantum de 1450 lei întrucât motociclul marca Yamaha nu deținea o poliță RCA. Totodată, ca măsură complementară s-a dispus reținerea plăcuței cu numărul de înmatriculare.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche