„Capodopere ale muzicii corale românești”, concert al Coralei Ciprian Porumbescu în parcul central din Suceava

Corala „Ciprian Porumbescu” a Asociației „Sing Bucovina” vă invită luni, 29 august 2022, începând cu ora 18:30, să luați parte la un nou concert-eveniment din cadrul Stagiunii Corale – Suceava 2022. Fiind organizat sub titulatura de „Capodopere ale muzicii corale românești”, evenimentul se află lI-a doua ediție și se va desfășura în aer liber, locația fiind Parcul Central din Suceava, mai exact, în spatele Bisericii Catolice - lângă Monumentul Eroilor.

Publicul iubitor de frumos, cunoscători sau pur și simplu curioși, este invitat să se desprindă preț de o oră de grijile cotidiene și să se alăture susținerii valorilor autohtone.

În semn de recunoștință, cea mai titrată entitate corală suceveană din ultimele decenii va susține un concert în care vor fi interpretate partituri corale ale unor compozitori români de seamă precum: D.G. Kiriac, A. Bena, N. Lungu, Nicodim Ganea, N. Moldoveanu, Gh. Danga, D.M. Goia, N. Ursu, L. Niresteanu , T. Popovici și bineînțeles, Ciprian Porumbescu.

Dirijorul principal al coralei este pr. Lucian Tablan-Popescu, iar soliștii concertului sunt Valentina Tablan-Popescu, Iulian Hodan, Ioana Camară și Mihai Candrea.

Coriștii au pregătit mai multe prelucrări folclorice, romanțe și câteva surpize muzicale pe care sunt nerăbdători să le ofere în dar publicului. Pentru a crea un mediu prietenos și adecvat acestui gen muzical, organizatorii vor amplasa 100 de scaune. Accesul este liber, iar codul vestimentar adecvat unui astfel eveniment este recomandat.

În cazul în care condițiile meteorologice vor fi nevaforabile, concertul va fi reprogramat iar data mutării se va anunța prin intermediul paginilor de socializare ale coralei, cel târziu în dimineața concertului.
Mai nouă Mai veche