Cele mai memorabile momente din tenisul mondial

 


Tenisul este unul dintre cele mai iubite sporturi din lume. Meciurile de top sunt urmărite de milioane de telespectatori, iar ghidurile de ponturi pariuri tenis de pe site-urile de pariuri sportive au numeroase accesări. Eleganța acestei discipline sportive o menține mereu în atenția iubitorilor de sport, iar drept dovadă stau cele mai memorabile momente din istoria tenisului:

Bătălia sexelor dintre Billie Jean King și Bobby Riggs, 1973

Acest meci a avut loc între Billie Jean King, numărul 2 mondial la acea vreme, și Bobby Riggs, un fost jucător de tenis în vârstă de 55 de ani. Acesta din urmă a susținut că el poate să învingă orice adversar de sex feminin deoarece tenisul pentru femei ar fi fost inferior. Billie Jean King, susținătoare a egalității între sexe în tenis, a acceptat provocarea sa și l-a învins cu 6-4, 6-2, 6-3.

Boris Becker a câștigat turneul de la Wimbledon la vârsta de doar 17 ani

Boris Becker a fost cel mai tânăr jucător care a câștigat acest turneu, în 1985. Campionul de la Wimbledon a declarat: “Asta va schimba tenisul în Germania. Sunt primul câștigător (german) la Wimbledon și acum ei au un idol.”

Principalele sale titluri de simplu includ trei campionate de la Wimbledon, două Australian Open și un US Open. În 1989, a fost votat Jucătorul Anului atât de ATP, cât și de ITF.

Monica Seles vs. Steffi Graf, French Open 1992

În 1992, Monica Sales și Steffi Graf au fost protagonistele turneului French Open. Seles avea doar 18 ani când a învins-o pe Steffi Graf. Această victorie a fost și începutul unei rivalități de lungă durată între cele două sportive.

Golden Slam-ul lui Steffi Graf, 1988

Steffi Graf este considerată una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile. Ea a câștigat 22 de titluri de simplu în cariera ei, pe locul doi după cele 24 de titluri ale lui Margaret Court. În 1988, și-a consolidat moștenirea devenind singura jucătoare de tenis care a câștigat Golden Slam. Golden Slam se referă la performanța de a câștiga toate cele patru Mari Slamuri și Aurul Olimpic, rezultat care nu a mai fost egalat de atunci.

Bătălia epică dintre Federer și Nadal din timpul finalei Wimbledon din 2008

Finala Wimbledon 2008 a fost o întâlnire între titani. Federer câștigase 12 Grand Slamuri înainte de meci, inclusiv 5 titluri consecutive la Wimbledon la simplu. Nadal se afla la a treia finală la Wimbledon și venea dintr-un al patrulea Open consecutiv al Franței înainte de acest meci.

Într-un thriller în 5 seturi care a durat aproape 5 ore, Nadal a ajuns pe primul loc pentru a câștiga primul său titlu la Wimbledon. L-a învins pe Federer cu 6-4, 6-4, 6-7(5-7), 6-7(8-10), 9-7. Tie-break-ul setului 4 este considerat unul dintre cele mai bune din era Open.

De atunci, rivalitatea Federer Nadal a devenit o legendă. S-au întâlnit față în față de 38 de ori, Nadal conducând cu 23-15.

Cel mai lung meci de tenis, John Isner - Nicolas Mahut la Wimbledon 2010

Meciul din turul I dintre John Isner și Nicolas Mahut a devenit cel mai lung meci din istoria tenisului. Meciul a durat puțin peste 11 ore și s-a jucat pe parcursul a trei zile. Meciul s-a încheiat în cele din urmă cu Isner câștigând cu 6-4, 3-6, 6-7(7-9), 7-6(7-3), 70-68. Al 5-lea set a durat 8 ore, suficient pentru a doborî recordul celui mai lung meci anterior.

 

Mai nouă Mai veche