Buletin de presă, 17 august 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 84.920 de lei aplicate de polițiști

În data de 15.08.2022, în intervalul orar 09.00-24.00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Secția 9 Poliție Rurală Șcheia s-a organizat o acțiune în sistem integrat, în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava și Poliția Locală Șcheia, cu ocazia sărbătorii religioase „Adormirea Maicii Domnului”, în vederea îmbunătățirii climatului de ordine și siguranță publică și diminuării riscului rutier, ocazie cu care au fost controlate 123 de autovehicule, legitimate 150 de persoane și efectuate 119 testări cu aparatul etilotest.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.915 de lei, au reținut în vederea suspendării 3 permise de conducere, au retras 2 certificate de înmatriculare și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier.


În perioada 12-15.08.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 759 de testări cu aparatul etilotest și aplicate 152 de sancțiuni contravenționale în valoare de 61.770 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 17 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare și au constatat 31 infracțiuni.


În perioada 13-14.08.2022 Serviciul de Investigații Criminale a organizat o acțiune pe linia prevenirii faptelor antisociale din zona barurilor și discotecilor, ocazie cu care au fost legitimate 101 de persoane și aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.235 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au efectuat 24 de testări cu aparatul etilotest, au reținut în vederea suspendării 1 permis de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.


Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 17.08.2022, în jurul orelor 03:40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității Zamostea, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Frătăuții Noi, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 7,09 mc material lemnos.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 6.168,30 lei a fost confiscat.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 16.08.2022, în jurul orei 11:10, în timp ce conducea autoutilitara pe DN2, din direcția orașul Siret către municipiul Suceava, un bărbat de 38 de ani din comuna Marginea a intrat în coliziune față spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de un bărbat, care a fost proiectat în alt autoturism, care la rândul său a fost proiectat în alt autoturism.
Din accident a rezultat rănirea a două persoane, care au fost transportate cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 16 august 2022, la ora 19.40, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza localității Poiana Stampei, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 16.08.2022, în jurul orei 23:55, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului C\mpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe strada Dimitrie Cantemir din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 19 ani din comuna Fundu Moldovei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 19 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 16.08.2022, în jurul orelor 23.40, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza comunei Zamostea, mopedul condus de un localnic.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat/înregistrat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche