FOTO Un ucrainean încercat să treacă prin Vama Siret cu un SUV furat din Cehia

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit, la controlul de frontieră, un autoturism Skoda Karoq, în valoare de 98.000 de lei, care figurează ca fiind furat, alertă introdusă de către autoritățile din Cehia.

Sâmbătă, 13 august 2022, la ora 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean în vârstă de 31 de ani. Bărbatul conducea un autoturism marca Skoda Karoq, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

În urma verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul, fabricat în anul 2019, figurează în bazele de date INTERPOL, ca fiind furat, alertă introdusă de către autoritățile cehe din data de 21 mai 2021.

Drept urmare, autoturismul, în valoare de aproximativ 98.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin.1 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche