Haine contrafăcute în valoare de peste 20.000 de euro, confiscate de polițiștii suceveni

La 20 august 2022, lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în baza planului de acțiune aprobat de comanda unităţii şi a unor informaţii existente la nivelul acestui serviciu, au acţionat pe raza orașului Vicovu de Sus și a municipiului Suceava.
 
Polițiștii l-au prins în flagrant pe Marius C., de 48 de ani, din comuna Fizeșul Gherlei, județul Cluj, care oferea spre comercializare în Piața Verești obiecte vestimentare inscripţionate cu mărcile: ADIDAS, LACOSTE, GUCCI, JORDAN AIR, NIKE, CHAMPIONS, KARL LAGERFELD, HUGO BOSS, CALVIN KLEIN, PUMA, TOMMY HILFIGER, DSQUARED2, EMPORIO ARMANI, GUESS, US POLO ASSN, PRADA, PALM ANGELS, POLO RALPH LAUREN, MONCLER fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 114.260 lei.

Marian Ș., de 45 ani, din comuna Șcheia, oferea spre comercializare în Piața Agroalimentară Geroge Enescu din municipiul Suceava obiecte vestimentare inscripţionate cu mărcile NIKE și ADIDAS fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existand suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 2.000 lei.

Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, în cauză fiind întocmit dosar penal, în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică, faptă prevăzută si pedepsită de articolul 102 alin.1, lit.b din Legea 84/1998 privind „mărcile şi indicaţiile geografice”.
Mai nouă Mai veche