O tânără însărcinată în șapte luni a murit în ajunul nunții, la Spitalul Județean Suceava

Alexandra Sauciuc, o tânără de 24 de ani, însărcinată, din Gura Humorului, a murit sâmbătă dimineață, la Spitalul Județean Suceava, după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Tânăra era însărcinată în șapte luni și locuia în Păltinoasa, împreună cu viitorul soț, Marian M. Vineri seară, în jurul orei 21:30, tinerei i s-a făcut rău, iar partenerul a transportat-o cu autoturismul personal la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde aceasta a fost diagnosticată cu „stop cardio-respirator” fiind aplicate manevre de resuscitare și transportată la UPU Suceava.

Sâmbătă, la ora 00.05, tânăra a decedat împreună cu fătul la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, sarcina acesteia fiind oprită din evoluție.

Tânăra avea probleme cardice preexistente, având o valvă mecanică la artera aortă.

„În cursul noptii de vineri spre sambata, ambulanta a adus o gravida de 29 de saptamani in stop cardio-respirator, cu patologie cardiaca preexistenta, cu manevre de resuscitare in curs care au fost continuate in sala de operatie unde s-a efectuat cezariana de urgenta. Din pacate nici mama, nici nou-nascutul nu au raspuns manevrelor de resuscitare si au fost declarati decedati. Pacienta gravida a fost internata cu covid forma medie in sectia de Boli Infectioase a spitalului judetean Suceava in perioada 27 iulie - 2 august 2022, de unde a plecat la cerere, dar cu stare generala buna, fara necesar de oxigen, analize in parametri normali, cu tratament efectuat complet”, a declarat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.
Mai nouă Mai veche