Un individ aproape de comă alcoolică a tamponat o mașină parcată pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Rădăuți

Marți, 9 august 2022, la ora 21:26, polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Rădăuți, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, s-a produs o tamponare în care au fost implicate două autoturisme, iar unul dintre șoferi este în stare de ebrietate.

La locul indicat a fost identificat Vasile H., lângă un autoturism Toyota Yaris, persoană indicată și de un martor ca fiind conducătorul autoturismului menționat.

Martorul a relatat faptul că se afla în locuința de domiciliu, iar autoturismul său Volkswagen Lupo era parcat în fața casei. La un moment dat a auzit un zgomot, moment în care a ieșit să vadă ce s-a întâmplat.

Când a ieșit în stradă, a văzut că autoturismul său era avariat, iar pe banda din dreapta era oprit autoturismul Toyota, de la volanul căreia a coborât o persoană de sex masculin, care era în stare avansată de ebrietate, motiv pentru care a apelat 112 și a cerut sprijinul unui echipaj de poliție.

Întrucât șoferul vinovat emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o alcoolemiei de 1,88 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipa Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche