VIDEO Femeie arestată după ce s-a îmbătat și a pornit un incendiu care a afectat trei gospodării din Gura Humorului

Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentelor Câmpulung Moldovenesc și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în orașul Gura Humorului. Incendiul a fost anunțat la 112 vineri, 29 iulie 2022, la ora 00:36.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcție din lemn. Flăcările s-au extins și la alte două proprietăți, care au fost afectate parțial.

Au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Din cauza flăcărilor, alte două proprietăți au fost afectate. La prima gospodărie, au ars peretele unor anexe construite din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați și circa 100 de kg furaje. La a doua locuință, au ars acoperișul și podul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. S-au degradat pereții locuinței, elemente de mobilier, elemente de tâmplărie și alte bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnirea incendiului a fost: foc deschis în spații închise.

Incendiul a fost lichidat la ora 5:10, iar pompierii au salvat cele trei gospodării, în diferite proporții, cu bunurile aferente. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că în noaptea de joi spre vineri, pe fondul unei stări de surescitare indusă de consumul în exces de alcool, Mihaela Marcu, aflându-se în curtea imobilului de pe strada Filaret Barbu din orașul Gura Humorului, unde locuiește temporar, a aprins o flacără în incinta unei anexe din lemn, tip șură, cu intenția prestabilită de a o incendia, focul extinzându-se și producând distrugeri la locuințele învecinate aparținând lui Ion P. și Mircea C., generând pericol public, valoarea prejudiciului patrimonial produs prin distrugerea, degradarea și aducerea în stare de neîntrebuințare a bunurilor afectate de foc, până la momentul lichidării incendiului de către pompieri, fiind de circa 100.000 de euro și 1.000 de lei. 

Vineri, prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare s-a dispus ca măsură preventivă reținerea suspectei pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. 

Sâmbătă, față de suspectă s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a solicitat instanței măsura arestării preventive.

Judecătoria Gura Humorului a admis cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, dispunând arestarea preventivă a inculpatei pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai nouă Mai veche