Bărbat care a ucis câinele unei vecine, la Frasin, reținut în arestul IPJ Suceava

La data de 21 iunie 2022, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava - Biroul Pentru Protecția Animalelor au fost sesizați de către un bărbat din orașul Frasin, județul Suceava, despre faptul că un alt bărbat domiciliat în orașul Frasin, județul Suceava, a ucis un exemplar canin.

Polițiștii au întocmit dosar penal efectuând cercetări sub aspectul infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, faptă prev. şi ped. de art. 25, alin. 1, lit. a din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 20.09.2022, s-a dispus măsura reținerii bărbatului care a ucis animalul, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, faptă prev. şi ped. de art. 25, alin. 1, lit. a din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor-republicată.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că în data de 15.01.2022, în jurul orei 15:00, agresorul a luat de pe drumul public din fața locuinței sale un exemplar canin aparținând unei vecine, l-a târât până în curtea locuinței sale, unde l-a ucis prin acte de cruzime, respectiv prin aplicarea mai multor lovituri cu un obiect contondent dar și un obiect înțepător.

Agresorul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava, cercetările fiind continuate, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.
Mai nouă Mai veche