Părinții elevilor de la Colegiul Economic din Suceava, puși să plătească 60 de lei de copil pentru un catalog electronic

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava au semnalat faptul că profesorii diriginți le-au cerut, la îndemnul conducerii școlii, suma de 60 de lei pe an pentru fiecare elev, pentru ca școala să cumpere catalog electronic de la o companie privată. Liceul este deja pe lista programului pilot de școli care pot folosi catalogul electronic, dar nu are un astfel de program, spune directoarea unității de învățământ contactată de Edupedu.ro. Ordinul de ministru interzice explicit ca un astfel de catalog să fie plătit din banii părinților. Mai mult, secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, spune că astfel de servicii trebuie cumpărate din banii școlii sau au primăriei, nu din bani solicitați de la părinți sau copii.

Edupedu.ro a contactat-o pe directoarea unității de învățământ, Eugenia Trufin, care spune „părinții nu sunt obligați să plătească pentru catalogul electronic, dar se pot face donații în Asociația de Părinți înființată de Colegiu”, bani primiți din sponsorizări și de la părinți. Secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în ministerul Educației, Sorin Ion precizează că este interzis prin ordin să se ceară bani de la părinți pentru catalog dacă școala a intrat în programul pilot, dar în același timp spune și că “nu putem verifica 742 de școli. Mergem pe premisa că atunci când își asumă un lucru, citesc baza legală și-și asumă respectarea ei”.

Părinți ai copiilor care învață la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir din Suceava au transmis că, în ședințele cu părinții, profesorii diriginți le-au cerut cu titlu obligatoriu, indicat de conducerea instituției, 60 de lei pentru fiecare copil, pe an școlar, pentru ca școala să cumpere catalogul electronic de la o firmă privată. Aceștia ne-au trimis la redacție și mesajele primite de la profesori.

Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava s-a înscris anul acesta în programul pilot care permite unui număr de 742 de școli din țară să nu mai folosească un catalog clasic, ci unul electronic. Școala este pe poziția 665 în listă.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.