Buletin de presă, 12 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

În ziua de 11.09.2022, în jurul orelor 12:08, în timp ce conducea autoturismul pe bd. Bucovina din orașul Gura Humorului, în timpul unei manevre de schimbare a benzii de circulație, un bărbat de 71 de ani din județul Ilfov a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar în același sens de mers, dar pe altă bandă de circulație, de un bărbat de 24 de ani din municipiul Suceava.
Din impact autoturismul condus de bărbatul de 24 de ani a fost proiectat în partea din dreapta a sensului de mers intrând în coliziune frontală cu un stâlp din metal după care, în coliziune cu o autoutilitară, care la rândul ei a fost proiectată în altă autoutilitară.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 24 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 11.09.2022, în jurul orelor 11:55, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, un bărbat a intrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 11.09.2022, în jurul orei 14:40, Poliția Orașului Vicovu de Sus a fost sesizată telefonic de către o femeie din comuna Brodina, despre faptul că pe raza orașului Vicovu de Sus a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul motocicletei a plecat de la fața locului.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul care conducea motocicleta nu posedă permis de conducere, aceasta fiind radiată din circulație.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche