Buletin de presă, 14 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 13.09.2022, în jurul orei 06:40, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2, între localitățile Dănila și Dărmănești, un bărbat de 43 de ani a pătruns pe contrasens, răsturnându-se în afara părții carosabile.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 43 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 13.09.2022, ora 17.12, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208B, raza localității Siminicea, un bărbat de 53 de ani din municipiul Suceava a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 23 de ani, care circula regulamentar pe drumul cu prioritate.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 13.09.2022, în jurul orei 21:25, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208D pe raza localității Hănțești, un localnic de 53 de ani a surprins și accidentat un bărbat de 37 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 13.09.2022, ora 20.15, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pe raza comunei Vulturești, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 23 de ani nu posedă permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta are atât inspecția tehnică periodică expirată cât și polița RCA, fiind sancționat contravențional conform OUG 195/2002.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contreavențional.
În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” , ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.