O femeie și-a omorât soțul pe fondul unei crize de gelozie, la Plaiu Șarului

Marți, 13 septembrie 2022, la ora 07.33, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 de Gheorghe P., din Vatra Dornei, despre faptul că a găsit un om mort. La fața locului s-a deplasat patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală Vatra Dornei, împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei. Din primele verificări efectuate a rezultat că în dimineața zilei de marți, bărbatul s-a deplasat la locuința vecinului său Mihai Amănioaie, de 40 de ani, situată în satul Plaiu Șarului, comuna Șaru Dornei, ocazie cu care în curtea locuinței sale l-a găsit pe acesta, fiind căzut. Echipajul ambulanței sosit la fața locului a constatat decesul persoanei în cauză.

Lucrătorii de poliție au constatat în urma examinării cadavrului că acesta prezenta o plagă înțepată.

Victima locuia împreună cu soția sa Angelica Amănioaie, iar locuința a fost găsită încuiată, având un lacăt amplasat pe sistemul de închidere.

În cauză a fost înregistrat dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor.

Din cercetări a rezultat faptul că soţii Amănioae Mihai şi Angelica era căsătoriţi şi locuiau împreună în casa soţiei din localitatea satul Plaiu Șarului. Îşi procurau mijloacele necesare traiului lucrând ca zilieri la diferite persoane. Ambii erau cunoscuţi ca şi consumatori înrăiți de băuturi aloolice.

Din primele verificări a reieşit faptul că în noaptea de luni spre marți, pe fondul unui conflict spontan, femeia de 40 de ani a înjunghiat victima cu un cuţit în zona toracică, leziunile astfel cauzate conducând la deces.

Femeia a fost depistată la locuinţa unui cunoştinţe din localitatea de domiciliu, fiind condusă la sediul Poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Cu ocazia cercetării la fața locului au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

În urma cercetărilor investigativ-operative și de cercetare penală, s-a stabilit că pe fondul geloziei între cei doi soți s-a iscat un conflict spontan, ocazie cu care aceștia s-au lovit reciproc, iar la un moment dat femeia a pus mâna pe un cuțit cu care a lovit la întâmplare în soțul ei, în cameră fiind întuneric, locuința nefiind racordată la rețeaua electrică. Ulterior a părăsit locuința și s-a deplasat spre centrul comunei.

După ce a fost depistată, în timpul cercetărilor femeia a recunoscut comiterea faptei.

Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunii de violență în familie raportat la omor.

Femeia a fost reținută în arest pentru 24 ore, urmând ca miercuri să fie prezentată Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.