Buletin de presă, 17 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Măsuri ferme față de șoferii care consumă alcool la volan – Încă un șofer băut a ajuns în arestul IPJ Suceava

La data de 16.09.2022 s-au continuat cercetările privind infracțiunea rutieră constatată pe raza municipiului Suceava la data de 08.09.2022. Prin ordonanţa organelor de cercetare penală ale poliției judiciare cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier din 16.09.2022, s-a dispus reţinerea suspectului de 40 de ani, din mun. Suceava, față de care a fost continuată urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de: „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, pentru o durată de 24 ore. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava.
Reamintim că la 08.09.2019, ora 16.31, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că pe Str. Aleea Dumbrăvii din Mun. Suceava, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.
Echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava s-a deplasat la faţa locului și a identificat doar unul dintre autovehiculele implicate în accidentul rutier, celălalt conducător părăsind locul producerii accidentului.
În baza informaţiilor obţinute, polițiștii au identificat autoutilitara implicată în accidentul rutier, în curtea unui imobil situat pe str. Aleea Dumbrăvii, iar pe conducătorul acesteia, un bărbat de 40 ani din mun. Suceava, polițiștii l-au identificat pe în proximitatea străzii Aleea Dumbrăvii.
S-a stabilit că în jurul orei 16.20, un tânăr de 21 ani, din com. Putna, a condus autoturismul pe str. Aleea Dumbrăvii dinspre str. Gheorghe Doja, a inițiat o manevră de întoarcere, moment în care a fost acroșat de autoutilitara Volkswagen condusă de către bărbatul de 40 ani, din mun. Suceava. Ulterior șoferul de 40 ani a părăsit locul producerii accidentului, fiind identificat ulterior de către organele de poliţie.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager al autoturismului condus de tânărul de 21 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava.
Conducătorul auto de 21 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,77 mg/l în aerul expirat.
Ambii conducători auto au fost conduși la Spitalul Județean, procedându-se şi la recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de: „vătămare corporală din culpă”, „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, şi „părăsirea locului accidentului”.


Material lemnos confiscat de polițiști și sancțiune în valoare de 3000 lei aplicată pentru nereguli privind transportul acestuia

Având în vedere planul de acțiune al I.P.J. Suceava – Serviciul Ordine Publică privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, în 16.09.2022, în jurul orei 15.15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca au oprit pentru control o autoutilitară ce se deplasa pe DN 2 E, dinspre com. Poieni-Solca către orașul Solca.
Conducătorul autoutilitarei a prezentat pentru control actul de identitate, permisul de conducere și documentele mașinii. La controlul autoutilitarei, s-a constatat că aceasta transportă material lemnos, respectiv lemn foc.
S-a procedat la verificarea autovehiculului în cauză în aplicația SUMAL 2, ocazie cu care s-a constatat faptul că materialul lemnos din autoutilitară nu corespunde cu fotografiile prevăzute în avizul de însoțire.
Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui lucrător din cadrul ocolului, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificată cantitatea de 3,1 mc lemn foc fag, în valoare totală de 505,06 lei.
Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie OS Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional confom art. 19 din Legea 171/2010 cu amendă în cuantum de 3.000 lei.


Dosare penale la regimul rutier

La 16.09.2022, ora 23.50, polițiștii din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe str. Ionel Hălăuceanu din mun. Câmpulung Moldovenesc, au oprit pentru control un autoturism care circula pe direcția strada Trandafirilor spre strada Ciprian Porumbescu, condus de un bărbat de 22 de ani, din com. Vama, care nu deține permis de conducere.
De asemenea, cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul căo tânără de 21 ani, din com. Vama, pasageră, i-a încredințat autoturismul bărbatului de 22 ani, deși știa faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de ,,conducere fără permis” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 17.09.2022, ora 01.13, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe D.J. 155A, pe raza localității Preutești, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 29 ani, din com. Bogdănești și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 16.09.2022, ora 10.15, un bărbat de 30 ani, din com. Bîrsănești, jud. Bacău, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorca pe DN 2 E 85, în afara localității Spătărești, a acroșat autoturismul condus de către o femeie de 69 ani, din com. Vadu Moldovei.
În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 69 ani.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 16.09.2022, ora 12.19, un bărbat din mun. Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul pe Bld. 2 Gărniceri din Mun. Fălticeni, din direcția Spătărești-Suceava, a surprins-o și accidentat-o pe o tânără de 19 ani, din comuna Horodniceni, în calitate de pieton, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, din partea stângă spre dreapta, având în vedere direcția de deplasare a autoturismului.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-a fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche