Buletin de presă, 19 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 18.09.2022, în jurul orei 08:30, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17, din direcţia municipiul Suceava spre municipiul Vatra Dornei, un bărbat de 43 de ani din județul Iași a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 43 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 18.09.2022, ora 08.36, Secţia 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată despre faptul că, pe DN17 în localitatea Sadova a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoutilitara pe raza localității Sadova, un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat din județul Botoșani.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din județul Botoșani și de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului din municipiul Câmpulung Moldovenesc, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 18.09.2022, ora 20:25, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 15 C pe raza localităţii Praxia, autoturismul condus de un bărbat de 45 ani din județul Iaşi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche