Buletin de presă, 25 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Dosare penale pentru infracțiuni rutiere întocmite de polițiști în cadrul acțiunilor de prevenire a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri

Și în acest weekend peste 100 de polițiști au fost angrenați în acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Au fost realizate peste 400 de testări cu aparatul etilotest.

La data de 24.09.2022, în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului C-lung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DJ 176 de pe raza com. Moldovița, jud. Suceava, au oprit autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani, din sat/com. Vatra Moldoviței, jud. Suceava.
Urmare a testării cu aparatul etilotes a rezultat faptul că șoferul prezenta o concentrație alcoolică de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.
Conducătorul auto a fost sancționat conform OUG 195/2002 R.M.C.


La data de 24.09.2022, ora 11.00, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza de competenţă a Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pe DJ 208 E, sat Valea Bourei, com. Dolhești, jud. Suceava autoturismul condus de către o persoană de sex masculin pentru un control de rutină.
Procedând la controlul documentelor am constatat că acesta este un bărbat de 50 ani din satul Valea Bourei, com. Dolhești, jud. Suceava, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin 1 din Cod Penal ce urmează a fi soluționat procedural sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.


La data de 24.09.2022, ora 15:15, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama patrulând pe raza comunei Moldovița, jud. Suceava, au sesizat prezența în traficul rutier a unui atovehicul care se afla parcat perpendicular față de axul drumului și care prezenta avarii ca urmare a lovirii frontale cu un stâlp din beton.
Ca urmare a intervenției la fața locului, s-a procedat la efectuarea de verificări specifice, reieșind faptul că persoana care a condus acest autovehicul este o femeie din com. Moldovița, jud. Suceava.
Cu prilejul legitimării, femeia a menționat faptul că nu este posesoare de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev.și ped. de art. 335, alin1., Cod Penal.


La data de 24.09.2022, polițiștii din cadrul Pol. Mun. Rădăuți au oprit pentru control un moped care nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare sau înregistrare.
A fost identificat conducătorul mopedului în persoana unui bărbat localnic care emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, ocazie cu care s-a constatat că rezultatul testului era de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere acest aspect, bărbatul fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor de sânge. Din verificări, s-a constatat, de asemnea, că mopedul nu este înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. și ped. de art. 334, alin. 1, Cod Penal și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. de art. 336, alin. 1 din Codul penal.


La data de 25.09.2022, orele 01:20, lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier în cadrul acțiunii „BLITZ” pe str. Buciumeni din mun. Fălticeni, au oprit pentru control un autoturism cu număr de înregistrare provizoriu.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că, conducătorul auto este un bărbat din com. Horodniceni și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni în vederea recoltării de probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
Totodată șoferul a recunoscut că are permisul de conducere anulat iar numerele de înregistrare sunt expirate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art. 335, alin. 2 și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, art. 336 alin.1 din Codul penal și „conducerea unui neînmatriculat”, art. 334 alin.1 toate din C.penal.


La data de 25.09.2022, în jurul orei 0134, lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați despre faptul că a avut loc un accident cu pagube materiale la o stație de alimentare cu carburanți din orașul Vicovu de Sus.
Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că la data de 25.09.2022, în jurul orelor 01:25, în stația de alimentare cu carburanți a intrat autoturismul condus de un localnic, ulterior acesta pierzând controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu ușa unui frigider. Conducătorul auto a oprit mașina, s-a dat jos din autovehicul, după care a urcat în autoturism și a parcat mașina în spatele stației peco.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, s-a solicitat testarea acestuia cu aparatul alcooltest, conducătorul auto refuzând testarea fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 10 alin 1 din OUG 195/2002 și conform art.147 alin. 1 din OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 3.045 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul penal dosarul urmează să fie soluționat procedural de către polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Vicovu de Sus.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 24.09.2022, în jurul orelor 12.50, un bărbat de 28 de ani, din mun. Rădăuți, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17A, în interiorul loc. Marginea, având direcția de deplasare dinspre loc. Sucevița spre centrul loc. Marginea a intrat în coliziune cu un biciclist în vârstă de 24 de ani, din loc. Hilișeu-Horia, jud. Botoșani.
În urma impactului, biciclistul a fost proiectat pe carosabil, suferind leziuni, motiv pentru care a fost transportat de o ambulanță SAJ la Spitalul Mun. Rădăuți.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2, raportat la art. 194, alin. 1, lit. ”b” din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche