Buletin de presă, 27 septembrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 187.985 de lei aplicate de polițiști

În perioada 24.09 - 25.09.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a depăşirilor neregulamentare și a tuturor normelor privind circulația pe drumurile publice de către participanţii la traficul rutier, ocazie cu care au fost aplicate 451 de sancțiuni contravenționale în valoare de 122.570 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 38 de permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.


În perioada 23 - 25.09.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 433 de testări cu aparatul etilotest și aplicate 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de 65.415 de lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 11 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 26.09.2022, în jurul orelor 18.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Bogdan Vodă din municipiul Rădăuți, la intersecția cu DN CRD un bărbat de 84 de ani din comuna Arbore a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de un bărbat din orașul Vicovu de Sus.
Din impact, autoturismul condus de bărbatul din orașul Vicovu de Sus a fost proiectat pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat din municipiul Rădăuți, care se deplasa regulamentar pe DN CRD, acesta ricoșând în afara părții carosabile în șanțul din partea dreaptă a direcției de deplasare.
Din accident a rezultat rănirea a doi pasageri, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 26.09.2022, în jurul orei 21:15, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177 A, din direcția Frasin către Stulpicani, un bărbat de 20 de ani din orașul Frasin a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de o femeie de 34 de ani din orașul Frasin.
Din impact a rezultat rănirea celor doi conducători auto și a unui pasager din autoturismul condus de femeia de 34 de ani, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza leziunilor suferite, conducătorul auto nu aputut fi testat de polițiști cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză sa întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 26.09.2022, în jurul orei 08:35, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Solidarității din localitate, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 26.09.2022, în jurul orelor 23.00, o patrulă din cadrul poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Unirii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Zvoriștea.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 40 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.75 mg/l pur alcool în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche