Foresta Suceava, calificare dramatică în Cupa României. 2-1 cu Șomuz Fălticeni după ce a întors scorul în trei minute

Foresta Suceava s-a calificat în turul al treilea al Cupei României la fotbal după ce a câștigat cu 2-1 partida disputată miercuri seară, cu Șomuz, pe Stadionul „Constantin Jamaischi” din Fălticeni.

Șomuz Fălticeni a deschis scorul în minutul 51, prin Savin, care l-a surprins ieșit pe portarul Niga cu un lob din marginea careului.

„Galben-verzii” au întors soarta calificării în ultimul sfert de oră al meciului, printr-o dublă semnată de nigerianul Chika, în minutele 76 și 79.

Cele două goluri au creat nervozitate în tribune, unde jandarmii au fost nevoiți să intervină pentru a-i liniști pe fanii echipei gazdă care și-au văzut distruse speranțele de calificare.

Foresta a ținut de scor până la finalul meciului și rămâne singura echipă din județul Suceava care continuă parcursul în Cupa României.

Șomuz: Puianu – Alecsandru, Vitu, Chirilescu, Antonesei – E. Ciobanu, Cîrstean, Dănilă, Julei – Savin, R. Ciobanu. Antrenor: Iulian Ionesi. Au mai intrat: Pitic, Cara, Bejenar și Nistor.

Foresta: Niga – Cimbru, Makongo, Botezatu, Grosu – Samson, M. Ilie – Tănasă, Mihalciuc, Filip – Chika. Antrenor: Dorin Goian. Au mai intrat: Netbai, Căinari, Smocot și David.

Pentru calificarea în Turul III, Foresta va încasa din partea FRF suma de 4.000 de euro.

În aceeași rundă, Viitorul Darabani a învins formația Dante Botoșani cu 3-0. 

Runda următoare a Cupei României, în care vor intra în competiție și echipele de Liga a II-a, este programată în perioada 13-14 septembrie. 

Adversarul cel mai probabil al Forestei Suceava ar putea fi Viitorul Darabani, singura echipă din județul Botoșani rămasă în competiție.

Mai nouă Mai veche