O elevă din Suceava a obținut cea mai mare medie la BAC-ul de toamnă

Ministerul Educației a publicat, miercuri, rezultatele la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022. Conform clasamentului cu cele mai bune note obținute de candidați, o elevă din Suceava a obținut cea mai mare medie – 9.86.

Rata de promovare din sesiunea august-septembrie 2022, înainte de contestații, este de 32,5%, anunță, miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Este cel mai ridicat nivel de promovare a examenului de bacalaureat de toamnă din 2009 până în prezent.

În același timp, este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent.

„Din totalul candidaților promovați (9.271), 6.412 candidaţi provin din promoţia 2021 – 2022, iar 2.859 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția curentă este 34,1%, iar pentru promoțiile anterioare – 29,5%”, spune ministrul Cîmpeanu.

Cea mai mare notă la BAC-ul de toamnă, în județul Suceava

O elevă de la Colegiul „Național „Mihai Eminescu” din Suceava a luat cea mai mare notă de la BAC 2022 - sesiunea de toamnă, înainte de soluționarea contestațiilor.

Adolescenta a luat 9,60 la Limba română și 10 la Matematică și Logică, conform centralizării Ministerului Educației, după ce la sesiunea din vară i s-a făcut rău în timpul examenului.

În clasament, pe locul doi este un elev de la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău, care are media 9.76.

Pe locul 3, cu media 9,75, este clasat un candidat care a terminat specializarea „Muzică” la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”.
Mai nouă Mai veche