Razie de amploare desfășurată de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Fălticeni. Peste 100 de amenzi aplicate și trei șoferi reținuți de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au organizat luni, 26 septembrie 2022, între orele 08.00 – 12.00 şi 17.00 – 21.00, o razie de amploare, scopul fiind creșterea gradului de siguranță publică, menținerea climatului de ordine și liniște publică, creșeterea gradului de siguranță rutieră, combaterea contrabandei cu produse accizabile și prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În cadrul raziei și în baza informațiilor deținute și a probatoriului administrat au fost soluționate și mai multe cauze penale, fiind dispuse măsuri preventive față de autori, identificate și indisponibilizate mai multe categorii de bunuri.

În cadrul raziei polițiștii au aplicat 109 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 49.250 lei.
Au fost legitimate 146 de persoane și au fost testați cu aparatul etilotest 138 de șoferi.
Au fost reținute 6 permise de conducere și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul raziei s-au desfășurat și activități de cercetare penală și asigurare a probatoriului în mai multe dosare penale, fiind dispusă și măsura reținerii pentru 24 de ore și încarcerarea în arestul IPJ Suceava față de trei bărbați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.


Astfel, au fost continuate cercetările, privind infracțiunile rutiere constatate în flagrant la data de 25.09.2022 de către lucrătorii Compartimentului Rutier în localitatea Fălticeni, comise de către un bărbat din municipiul Fălticeni. S-a stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,38 g/l alcool pur în sânge. La data de 26.09.2022 s-a continuat urmărirea penală față de suspect pentru infracțiunile de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art. 335, alin. 2 și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin.1 din Codul penal și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută de art. 334 alin.1 din Codul Penal.
La data de 26.09.2022 față de suspect s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore începând cu ora 15:15, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.


De asemenea, au fost continuate cercetările cu privire la evenimentul din data de 24.09.2022, în urma probatoriului administrat de lucrătorii Postului de Poliție Dolhești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, față de suspect dispunându-se prin ordonanță, reținerea pentru o perioadă de 24 de ore.
S-a stabilit că la data de 29.03.2022, ora 23:48, un bărbat de 49 ani, cu domiciliul în satul Valea Bourei, comuna Dolhești, judeţul Suceava, a condus pe DJ 208E, în satul Valea Bourei, com. Dolhești, jud. Suceava, autoturismul fără a fi posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o alcoolemie de 1,36 %o gr/l alcool pur în sânge (proba I), respectiv 1,15 %o gr/l alcool pur în sânge (proba II). Totodată, la data de 24.09.2022, ora 11:00, același bărbat a condus din nou pe DJ 208E, în satul Valea Bourei, com. Dolhești, jud. Suceava, autoturismul fără a fi posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Șoferul a fost încarcerat în Centrul Reținere și Arestare Preventivă Suceava.


Totodată, au fost continuate cercetările privind evenimentul din data de 21.09.2022, în urma probatoriului administrat de lucrătorii Postului de Poliție Vulturești sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, față de suspect dispunându-se prin ordonanță reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere„ faptă prev și ped de art 335 alin 1 Cod Penal. S-a stabilit că la data de 14.12.2021 suspectul a fost depistat de către lucrătorii SPR 12 Preutești conducând autoturismul pe DJ 208 în localitatea Preutești fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, la data de 21.09.2022 suspectul a fost depistat din nou de către lucrătorii PP Vulturești conducând autoturismul pe DJ 208 C în localitatea Valea Glodului comuna Vulturești, jud Suceava fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Șoferul a fost încarcerat în Centrul Reținere și Arestare Preventivă Suceava.
Mai nouă Mai veche