Studenții vor plăti între 250 și 540 de lei pentru cazarea în căminele USV, în noul an universitar

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava anunță că, în urma sesiunilor de admitere din iulie și septembrie, pentru anul 2022-2023 s-au înmatriculat peste 4..200 de boboci, dintre care peste 600, reprezentând 15% din total, sunt tineri veniți din afara granițelor țării.

Pe parcursul acestei săptămâni se desfășoară cazarea în toate cele șapte cămine ale USV, de un loc în cămin beneficiind studenții înmatriculați la toate ciclurile de studiu. Procesul de cazare se va încheia în data de 30 septembrie, înainte de începerea noului an universitar.

Având în vedere faptul că lucrările de reabilitare la căminul nr. 6 nu au fost încă finalizate, studenții care au fost repartizați la acest cămin vor fi cazați, temporar, în spații închiriate de către USV în orașul Suceava, inclusiv în hoteluri sau pensiuni.

În anul universitar 2022-2023, tarifele de cazare nu vor suferi nicio modificare. Drept urmare, în funcție de categoria în care se află beneficiarul unui loc de cazare (bugetat, cu taxă) și de facilitățile și gradul de confort pe care îl oferă un cămin sau altul, taxele lunare sunt cuprinse între 250 de lei și 540 de lei, aceleași ca și în anul universitar 2021-2022. În situația în care vor apărea costuri suplimentare generate de creșterea prețurilor la utilități, acestea vor fi suportate din bugetul propriu al USV.

Menționăm că toate căminele Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava sunt dotate conform standardelor europene, oferind studenților condiții excelente de cazare. Totodată, pentru studenții USV există numeroase oportunități de recreere și de dezvoltare personală: Complexul de natație și kinetoterapie, terenul de sport acoperit, sală de sport, Observator astronomic, Casa de Cultură a Studenților etc.
Mai nouă Mai veche