Tânăr beat și fără permis care a făcut un accident cu o motocicletă neîmatriculată, la Vicovu de Sus, reținut în arest

Un tânăr din Vicovu de Sus care a provocat un accident beat, fără permis, cu o motocicletă neînmatriculată, a fost reținut în arest la două săptămâni după producerea evenimentului.

În urma cercetărilor, polițiștii l-au pus sub acuzare pe Ilie Georgiță, de 22 de ani, din Vicovu de Sus, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”. Tânărul a fost reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore.

Accidentul s-a produs la 14 septembrie 2022, la ora 19:15. Tânărul de 22 de ani, din Vicovu de Sus, conducea o motocicletă Honda pe strada Dimitrie Cantemir din localitate când s-a angajat în depășirea unui tractor condus de Gheorghe C., din localitate. Motoclicistul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu roate stânga spate a tractorului.

În urma impactului, motociclistul a fost rănit și a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind diagnosticat cu „tramuatism cranio-cerebral fară pierdere de cunoșință, traumatism ușor toraco-abdominal”, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru conducătorul motocicletei rezultatul testării a fost de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe de sânge la Spitalul Municipal Rădăuţi.

La verificarea în baza de date, s-a constatat că motociclistul nu deține permis de conducere, iar motocicleta nu a fost înmatriculată provizoriu sau definitiv pe teritoriul României.

De aemenea, tractorul nu deținea ITP și RCA valabile. Tractoristul a fost amendat, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatelor de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche