Trutzi cere 55 mil. lei ajutor de stat pentru a construi o nouă fabrică de 150 mil. lei

Trutzi, un producător de ele­mente din fier forjat din Suceava, cu afaceri de 350 mil. lei, vrea să facă o fabrică nouă. Pentru această hală, precum şi pentru alte proiecte de eficientizare a activităţii, investiţiile ajung la 150 de milioane de lei, iar în vederea finanţării, compania, deţinută de Ciprian Nuţu, a aplicat pentru obţinerea unui ajutor de stat în valoare de 55 de milioane de lei.

Proiectul vizează crearea a peste 150 de locuri de muncă şi investiţii majore în linii tehnologice de ultimă generaţie. Planul este ca investiţia să demareze până la finalul acestui an.

„Scopul investiţiei este înfiinţa­rea unei unităţi de producţie cu capa­citate de procesare de aproximativ 20.000 de tone a produselor metalice din portofoliul companiei, automa­tizarea şi digitalizarea proceselor de producţie şi desfacere, eficientizarea energetică“, au spus reprezentanţii Trutzi la solicitarea ZF.

Producătorul de elemente din fier forjat are peste 370 de angajaţi în toate punctele de lucru, iar în 2021 a obţinut o cifră de afaceri de 350,8 mi­lioane de lei, în creştere cu 63% faţă de anul precedent. Pentru 2022, Trutzi a bugetat atingerea pragului de 400 de milioane de lei.
Mai nouă Mai veche