Un tânăr din Fălticeni care a cumpărat ricină de pe DarkWeb pentru a-și ucide o rudă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru „tentativă de dobândire de arme chimice”

Iustin Acîrnăresei a fost judecat de tentativă de dobândire de arme chimice, el fiind acuzat că a comandat, de pe DarkWeb, 28 de grame de ricină, substanţă calificată ca armă chimică, cu scopul de a-şi ucide o rudă.

Infracţiunea a avut loc în noiembrie 2020, iar cazul a fost prezentat în exclusivitate de StiriSuceava.net. Acum, după doi ani, procesul penal a ajuns la final. 

„În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informaţii cu Departamentul pentru Siguranţă Naţională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei SUA din Austria, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice”, a transmis Poliția Română.

Tânărul a comandat 28 de grame de ricină, substanță calificată drept „armă chimică”, și a pus pe altcineva să ridice coletul, fără să-i spună ce este în interior.

Acesta a fost arestat preventiv în ianuarie 2021, după care a fost plasat în arest la domiciliu, fiind eliberat ulterior.

Pe 21 aprilie 2021, acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

În aprilie 2022, Iustin Acîrnăresei a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare şi la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

DarkWeb este partea „ascunsă” a internetului, folosită, în general, de grupări criminale din toată lumea, pentru diferite activități ilegale, de la asasinate comandate și pornografie infantilă, până la trafic de droguri și de arme.
    Mai nouă Mai veche