Un taximetrist sucevean și-a uitat pistolul în toaleta unei benzinării din Buzău. Ce sancțiune i-au aplicat polițiștii

Polițiștii au fost solicitați să intervină într-o benzinărie din comuna Mărăcineni, Buzău, pentru ridicarea unui pistol și identificarea proprietarului. Angajații stației de carburanți au declarat că descoperit arma în toaletă.

S-a întâmplat vineri, 23 septembrie, în cursul serii. Un echipaj de la Poliția Municipiului Buzău s-a prezentat de urgență la fața locului și a stabilit că era vorba despre un pistol neletal, folosit pentru autoapărare. Polițiștii au ridicat arma și au demarat cercetări pentru a stabili identitatea proprietarului. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, Suceava.

„Având în vedere sesizarea, la fața locului au fost direcţionaţi poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au desfășurat activități specific şi au stabilit că proprietarul armei este un tânăr din Câmpulung Moldovenesc, despre care s-a stabilit că, în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla în tranzit către domiciliu, a pierdut arma neletală deţinută pentru autoapărare, tip pistol, în incinta staţiei de carburanţi”, transmite biroul de presă al IPJ Buzău.

Tânărul care a uitat pistolul în toaleta stației de combustibil din Mărăcineni este taximetrist de meserie. El se întorcea de la București spre domiciliul său din județul Suceava. În drumul său a oprit la benzinărie pentru câteva minute, timp în care și-a lăsat arma, fără să-și dea seama, în toaletă.

Bărbatul a fost invitat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, unde a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru pierderea armei neletale supuse autorizării.

De asemenea, oamenii legii i-au aplicat și sancțiunea complementară a anulării dreptului de deținere, de port și folosire a armelor pentru următorii cinci ani, conform aceluiaşi act normativ.

Polițiștii le atrag atenția deţinătorilor legali de arme să trateze cu maximă responsabilitate manipularea şi păstrarea armamentului, întrucât ignorarea prevederilor legislative incidente domeniului, reprezintă o vulnerabilitate care poate duce la intrarea armelor şi muniţiilor într-un circuit ilegal.
Mai nouă Mai veche