UTA nu-și mai permite să trăiască o altă rușine în Cupa României! Poenaru: „Ar fi un dezastru să pierdem la Suceava!”

UTA e dublă câștigătoare a Cupei României (1948 și 1953), dar feelingul cu această competiție nu a fost prea puternic în ultimii ani. Arădenii au fost scoși din cursă de formații din eșaloane inferioare, pătând blazonul glorios al clubului.

Apogeul a fost atins în 2007, când „roș-albii” jucau în Liga 1 sub comanda lui Marius Lăcătuș și au fost bătuți de Sănătatea Cluj, pentru ca anul trecut tot o formație de Liga a 3-a, CSO Filiaș, să-i trimită acasă pe elevii lui Laszlo Balint. Alte eliminări nedemne din Cupă ale „Bătrânei Doamne” am consemnat în 2009 (eșec la penalty-uri cu CS Zlatna), 2016 (1-2 cu Fortuna Becicherecu Mic), 2017 (2-5 cu CS Afumați) și chiar în 2020, când U. Cluj era în Liga a 2-a și trecea de prim divizionară de pe Mureș cu 2-1.

În ediția 2022-2023 a Cupei României, sorții au scos-o în calea UTA-ei pe Foresta Suceava, una dintre formațiile cu pretenții ale Ligii a 3-a. Trupa pregătită de Dorin Goian este fără înfrângere în Liga 3 în acest sezon, cu patru victorii și o remiză în cinci meciuri. Are 13 puncte, cu două peste ocupanta locului 2, CSM Ceahlăul, și cu trei peste locul 3, Bucovina Rădăuți. Moldovenii nu mai pierd de la barajul de promovare cu Oțelul Galați, când – de altfel – trupa lui Dorinel Munteanu s-a impus în ambele manșe: 1-0 și 2-0.

Goian: „Le-am transmis jucătorilor să joace fără presiune, să se bucure de fotbal”

Dorin Goian susține că va alinia cel mai bun prim „11″ pe care îl poate alinia, pentru că Foresta Suceava are și ceva probleme cu accidentările. Antrenorul Forestei Suceava vrea o calificare surprinzătoare în grupele Cupei României, pentru ca în oraș să vină și alte formații din prima divizie. „Vom aborda meciul cu UTA cu cel mai bun 11 posibil, în funcție și de accidentările care, din păcate, nu ne-au ocolit în ultima vreme.

Este clar că plecăm cu șansa a doua, UTA este mare favorită, nu trebuie să uităm că între noi și ei e o diferență de două divizii. Vom aborda meciul cât se poate de serios și le-am transmis jucătorilor mei să joace fără presiune și să se bucure de fotbal, așa cum vor face, cu siguranță, și fanii din tribune, care vor veni în număr mare să ne susțină. Avem atât de mulți jucători tineri care n-au avut până acum șansa să își măsoare forțele cu un adversar așa de titrat, încât, dacă aș putea, le-aș oferi tuturor minute în această întâlnire. Sper să ne prezentăm cât mai bine din punct de vedere fizic la ora partidei și să dăm o replică pe măsură.

Am încredere în băieții mei. Referitor la UTA, este o echipă cu o istorie importantă în spate, care a reușit să revină în prim-planul fotbalului românesc, iar în ultimii ani s-a dezvoltat inclusiv la capitolul infrastructură. Din declarațiile lor, am văzut că acordă o atenție deosebită Cupei, așa că vor sosi bine montați la Suceava. În plus, vin după o experiența nefericită de anul trecut, când au fost scoși din competiție de o formație de Liga a 3-a”, a spus Goian pentru conform Monitorul Suceava.

Poenaru: „Suntem UTA Arad, jucăm în Liga 1 și asta trebuie să se vadă din secunda unu”

Încă din ziua în care a preluat-o pe UTA, Ilie Poenaru susținea că ține foarte mult la un parcurs cât mai lung în Cupa României, iar recent a vorbit și despre o prezență în finală. Și asta cu atât mai mult cu cât parcursul din campionat nu este foarte bun, iar un trofeu ar salva sezonul. „I-am studiat pe cei d ela Suceava, le dăm atenție, pentru că așa este normal. Ne respectăm adversarul, indiferent de nivelul lui. Foresta e o echipă tânără, ce dezvoltă o posesie bună, care nu pierde de 5 etape și are entuziasm. Au niște jucători interesanți, un fundaș central bun, au un Samson care dă un echilibru și e un jucător foarte puternic, au un Căinari pe care îl știm cu toții, cu state vechi în Liga a 2-a, e jucătorul lor de echilibru în atac. În fine, mai contează pe un atacant de careu puternic, pe care l-am văzut că încearcă să finalizeze din orice poziție. Sunt o echipă bine organizată din punct de vedere defensiv, o echipă agresivă, o echipă căreia îi place să joace fotbal și ceea ce mă bucură, este faptul că nu se închid, ci joacă deschis. E clar că au entuziasm, e clar că își doresc să treacă mai departe, ca toate celelalte echipe care sunt de nivel inferior. Este o șansă a lor, chiar nu au ce să piardă, iar pentru ei venirea unei echipe de Liga 1 este o sărbătoare. Pentru noi ar fi un dezastru dacă nu am trece mai departe. Suntem UTA Arad, jucăm în Liga 1 și asta trebuie să se vadă din secunda unu”, a menționat Ilie Poenaru.

„Le-am dat exemplul Filiași…nu accept să fim scoși de o echipă de Liga 3-a”

Tehnicianul „Bătrânei Doamne” mai susține că ceea ce au trăit vechii componenți ai lotului la Filiaș toamna trecută a fost învățătură de minte. „Aici mulți dintre jucători știu cum a fost anul trecut. Practic, le-am dat exemplul de la Filiași și i-am rugat pe cei care au fost pe teren atunci să le spună și colegilor lor noi cum s-au simțit după acea înfrângere. Dar, în același timp, eu le-am spus că nu accept, nu acceptăm, indiferent cine joacă, să fim scoși de o echipă de Liga a 3-a. Pe de altă parte, știu că din punct de vedere mental este greu să te concentrezi cu asemenea echipe, dar este un meci pe care trebuie să-l câștigăm și trebuie să avem o mentalitate sănătoasă. Dacă nu ne prezentăm așa cum trebuie, vom avea probleme, chiar și cu Liga a 3-a”, a mai afirmat Poenaru, care nu va putea conta pe internaționalii Vukcevic, Isac, Pop și Abeid, în timp ce Postolachi va trece granița din Republica Moldova în această seară și se va alătura lotului utist la Suceava.

35 de lei biletul de intrare, meciul se vede pe FRF.tv

Oficialii „galben-verzilor” din Suceava profită de meciul de Cupă, cu UTA și au pus în vânzare bilete la un preț destul de mare: 35 de lei! Partida de pe stadionul „Areni” va începe miercuri, la ora 16 și va fi transmisă în direct pe FRF.tv. Foresta joacă acasă și în weekend, în etapa a 6-a a Ligii a 3-a, cu CSM Bacău, în timp ce pentru UTA urmează duminică, ora 18:30, deplasarea din cadrul etapei a 12-a a Superligii, din fieful liderului Farul Constanța.

Formații probabile:

Foresta: Niga – Cimbru, Makongo, Botezatu, Niţu – Mihalciuc, Samson – Netbai, Filip, Căinari – Chika.

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Chindriș, Hoxhallari – Cascini, Anton – Șteau, Ubbink, Otele – Ademi.
Mai nouă Mai veche