VIDEO Un dram de noroc i-a lipsit Forestei în meciul cu UTA Arad, 0-1, în play-off-ul Cupei României

Sucevenii au găsit din nou drumul spre Stadionul Areni, miercuri, la partida Foresta - UTA Arad din play-off-ul Cupei României. Două mii de oameni au venit să vadă după, trei ani, o echipă de prima ligă la Suceava.

Spectatorii care au plătit 35 de lei pe bilet, indiferent de tribună, au început să intre pe stadion cu o oră înaintea meciului. Pentru tribuna a doua a fost deschisă după mult timp poarta II, dinspre unitatea de pompieri, iar în peluza dinspre primărie a avut acces doar galeria formată din vreo sută de persoane.

Unii dintre spectatori se întrebau dacă nu cumva au greșit meciul când din boxe a început să răsune imnul clubului Juniorul Suceava.

Pe teren se întâlneau Foresta, o echipă de Liga a III-a, și „Băătrâna Domnă” UTA Arad, club din prima divizie. Chiar dacă nu pierduseră niciun meci oficial de la venirea lui Dorin Goian, misiunea galben-verzilor părea imposibilă.

Oamenii încă mai râdeau de un cățel rătăcit care a zburdat pe gazon, printre jucători, când UTA avea să dea lovitura. Era minutul 10. Ubbink îi pasează în careu lui Raul Șteau care se descotorosește de Samson și trimite plasat, cu latul, în colțul din dreapta portarului Toma Niga.

În schimb, galben-verzii nu au știut să profite de cele câteva șanse pe care le-au avut. La o minge trimisă lung de Cimbru, portarul arădenilor nu se înțelege cu brazilianul Erico, cei doi se ciocnesc, goalkeeperul Dragoș Balauru scapă mingea, dar se repliază și reușește să rețină din fața lui Căinari.

Tot în prima repriză, Netbai centrează după un corner bătut scurt de Samson, mingea ajunge în careul mic unde Odoh Chika reia slab din plonjon, iar Balauru reține în doi timpi. Protestele lui Makongo care insista că mingea a depășit linia porții sunt ignorate de centralul prahovean Mihai Amorăriței.

După pauză, cea mai mare ocazie a aparținut tot Forestei. Nigerianul Izuogu Samson trimite mingea în bară dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri de poartă.

Odoh Chika părăsește terenul accidentat după ce a reușește un dribling între trei adversari, dar este apoi deposedat în marginea careului.

Ultima ocazie a Forestei a fost irosită de Cornel Căinari, cu câteva secunde înainte de fluierul final, când primește o pasă singur în careu, dar în loc să caute poarta preferă să dribleze și apoi cade fără să-l impresioneze pe centralul Amorăriței, care îi acordă cartonaș galben pentru simulare. Sancțiunea vine însoțită de un cor de huiduieli din partea spectatorilor nemulțumiți de unele dintre deciziile arbitrului prahovean.

Fluier final și Foresta este eliminată din Cupa României.

Galben-verzii salută spectatorii și galeria în timp ce la poarta dinspre vestiar se face coadă pentru poze cu vedeta oaspeților, Claudiu Keșerü, intrat pentru câteva minute pe finalul meciului.

Spectatorii pleacă întrebându-se cum ar fi fost dacă am fi avut un pic mai mult noroc. Unii dintre ei poate că se vor mai întoarce pe Areni și sâmbătă, la următorul meci din campionat, cu CSM Bacău. 

Mai nouă Mai veche