Accident de muncă la un gater din Bogdănești

Duminică, 23 octombrie 2022, lucratorii Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei au fost sesizati cu privire la faptul că Gheorghe M., din comuna Bogdăneşti, județul Suceava, s-a prezentat la Spitalul Judeţean Suceava cu diagnosticul „contuzie şold drept” ca urmare a unui accident de muncă.

În urma cercetărilor a rezultat că bărbatul este angajat muncitor necalificat la Saniral Bogdăneşti, iar în ziua de 17 octombrie 2022, în jurul orei 16.00, în timp ce aşeza manual cherestea într-o stivă din curtea societăţii respective, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălțime de aproximativ trei metri pe suprafaţa betonată aflată la baza stivei de cherestea.

Imediat după producerea evenimentului, bărbatul a fost transportat de un coleg de muncă la Spitalul municipal Fălticeni, unde după efectuarea unor investigaţii medicale a fost externat.

Întrucât durerea din zona şoldului drept nu i s-a ameliorat, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean Suceava la data de 23 octombrie 2022, fiind internat cu diagnosticul „contuzie şold drept”. 

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor legate de securitate şi sănătate în muncă şi a fost sesizat ITM Suceava cu privire la evenimentul în cauză.
Mai nouă Mai veche