Diferență de 7,6 metri cubi între acte și remorcă, la un transport de lemn oprit de polițiști în Vicovu de Sus

Luni, 24 octombrie 2022, în jurul orelor 15:30, patrula de serviciu din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control autoutilitara Mercedes Benz care transporta material lemnos pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus.

La volan a fost identificat Gheorghe P., din comuna Bilca, județul Suceava.

Conducătorului auto i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta prezentând un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru cantitatea de 1,674 mc lemn foc fag.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența dintre volumul transportat pe autoutilitară și cel înscris în avizul de însoțire, s-a procedat la conducerea autovehiculului la Ocolul Silvic Putna - Centrul de prelucrare a lemnului Putna.

Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat cu autoutilitara Mercedes Benz, ocazie cu care a rezultat în plus față de avizul de însoțire cantitatea de 7,616 metri cubi lemn foc specia rășinoase (molid), în valoare de 929,15 lei.

În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de 7,616 metri cubi lemn foc, specia molid, în valoare de în valoare de 929,15 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale în cuantum de 4.000 lei, conform Legii nr. 171/2010 modificată.
Mai nouă Mai veche