Bătaie generală între vânzătorii de bureți, în piața din Rădăuți. Opt persoane au fost reținute în arest

IPJ Suceava anunță că polițiștii au acționat cu fermitate și operativitate în cazul unui scandal produs miercuri în zona Pieței Agroalimentare din municipiul Rădăuți, fiind documentată activitatea infracțională a mai multor persoane care au ajuns în arest, fiind reținute pentru 24 de ore pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. 

În total opt persoane care au participat la încăierare și au tulburat ordinea și liniștea publică au ajuns în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentate unității de parchet competente pentru dispunerea unor măsuri procesual-penale.

Conform IPJ Suceava, în cursul zilei de miercuri, în jurul orei 14:00, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în zona Pieței Agroalimentare din municipiul Rădăuți, mai multe persoane provoacă scandal și s-au lovit reciproc.

Echipajele de poliție s-au deplasat cu operativitate la fața locului aplanând scandalul, iar ulterior cu sprijinul polițiștilor judiciariști din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Rădăuți s-au demarat verificări pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului, asigurarea probatoriului și individualizarea gradului de participație penală.

S-a stabilit că între două grupuri de persoane, din zona rurala arondata municipiului Rădăuți a izbucnit un conflict generat de locațiile și modul de comercializare a ciupercilor de pădure în piața agroalimentară. În acest context, participanții la agresiune, șase bărbați și două femei, s-au încăierat, au provocat scandal public, tulburand ordinea și liniștea publică și s-au lovit reciproc, fără a suferi leziuni care să necesite internare medicală.

După exploatarea informațiilor obținute în cadrul activităților investigative, coroborat cu materialul probator asigura prin activitățile de cercetare penală, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore față de opte persoane implicate, dintre care șase bărbați și două femei.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal intocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând a se dispune procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.
Mai nouă Mai veche