Un muncitor a murit lovit de un copac într-o pădure din Dorna Arini

Miercuri, 12 octombrie 2022, la ora 14:37, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că un vârf de copac a căzut peste un om, în satul Rusca din comuna Dorna Arini, județul Suceava.

În urma cercetărilor, anchetatorii au constatat că este vorba despre Ion L., din comuna Vânători, județul Neamț, angajat la OS Silva Bucovina. În jurul orei 14:30, victima desfășura activități specifice în cadrul unei exploatări forestiere autorizate pe raza Ocolului Silvic Vatra Dornei. Bărbatul a fost lovit accidental de vârful unui arbore doborât și ulterior a survenit decesul acestuia.

Echipajul de ambulanță sosit la fața locului a efectuat manevre de resuscitare conform protocolului și ulterior a constatat decesul bărbatului în vârstă de 45 de ani.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului municipal Vatra Dornei, fapt pentru care a fost notificat Serviciul de Medicină Legală Suceava în vederea efectuării autopsiei medico legale.

A fost informat ITM Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

În cauză a fost întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche