Buletin de presă, 11 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 289.820 de lei aplicate de polițiști

În perioada 07-09.10.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care au fost aplicate 175 de sancțiuni contravenționale în valoare de 85.135 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 15 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier.


În perioada 08-09.10.2022, Serviciul Rutier împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 367 de sancțiuni contravenționale în valoare de 204.685 de lei.
De asemenea polițiștii au reținut în vederea suspendării 46 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare și au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

În ziua de 10.10.2022, în jurul orelor 07:15, în timp ce conducea autoturismul pe D.N.17 pe raza localității Bucșoaia, la efectuarea manevrei de viraj la stânga cu scopul de a intra în curtea unui imobil, o femeie de 68 de ani din orașul Frasin a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat, angajat în depășirea acesteia.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 10.10.2022, în jurul orei 17:35 în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208T în localitatea Feteşti, un bărbat a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu tractorul agricol condus de un alt bărbat.
Din impact a rezultat rănirea unui pasager din autoturism, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 10.10.2022, în jurul orelor 20:10 în timp ce conducea autoutilitara pe raza localității Șerbăuți, un localnic a intrat în coliziune față-spate cu atelajul hipo condus regulmentar în fața sa de un alt localnic.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea căruțașului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, ocazie cu care i s-au prelevat și probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche