Buletin de presă, 19 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 18.10.2022, ora 14:02, în timp ce conducea motoscuterul pe raza orașului Milișăuți, un localnic a căzut pe partea carosabilă.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea bărbatului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul motoscuterului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 18.10.2022, ora 18:10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176 din localitatea Rașca, un bărbat de 27 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc a surprins și accidentat o localnică de 83 de ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 83 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 18.10.2022, în jurul orei 17:25 în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu autoutilitara pe DC 25 din direcția comuna Drăgoieşti către comuna Moara, un bărbat a accidentat un alt bărbat care se afla în spatele autoutilitarei.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde i s-au recoltat și probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce av fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 18.10.2022, orele 09:30, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada 1 Mai din localitate, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 18.10.2022, orele 15:30, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepesi închisorii emis în aceeași zi de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, față de un bărbat condamnat la o pedeapsă de 1 an, șase luni și douăzeci de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestora ” .
Bărbatul a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


La data de 19.10.2022, în jurul orelor 01.50, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, a oprit pentru control pe DN 176 între localitățile Vama și Frumosu, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche