Buletin de presă, 22 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Țigări de contrabandă și un vehicul confiscate de polițiști

La data de 21.10.2022 ora 13:20, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția Municipiului Fălticeni au oprit pentru legitimare, pe str Ana Ipătescu din mun Fălticeni, jud. Suceava o persoană de sex masculin ce avea asupra sa o sacoșă din rafie voluminoasă.
În urma legitimării s-a stabilit că persoana în cauză este un bărbat de 45 ani, cu domiciliul în mun Fălticeni, jud. Suceava. În urma controlului efectuat s-a stabilit faptul că în sacoșă acesta transporta un număr de 10.380 bucăți țigartete fără banderolă fiscală, de proveniență extracomunitară.
Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Mun Fălticeni pentru continuarea cercetărilor iar cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,colectarea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia” faptă prev și ped de art 270 alin 3 din Lg 86/2006 modificată prin OUG 54/2010 și completată prin OUG 85/2022, urmând a fi soluționat procedural.


La data de 22.10.2022, în jurul orelor 04:05, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au depistat pe raza localității Grămești, comuna Grămești, județul Suceava, pe DJ 291A un autoturism care se deplasa dinspre oraș Siret spre comuna Zamostea.
S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului, folosindu-se semnalele luminoase și acustice din dotare, fiind identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat domiciliat în mun. Cluj Napoca, jud. Cluj.
În urma controlului autovehiculului, s-a constatat faptul că bărbatul transporta 4.000 țigarete de proveniență extracomunitară, produse accizabile supuse marcării, fără a deține documente de proveniență.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 227/2015 (Codul Fiscal), cu amendă în valoare de 20.000 lei.
Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare a țigaretelor dar și a autoturismului în valoare de cca. 5000 Euro.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 21.10.2022, ora 07:30, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza orașului Dolhasca,sat Siliștea Nouă, jud.Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
S-a stabilit că la data de 21.10.2022, ora 07:20, un bărbat din oraș Nehoiu, jud. Buzău, în timp ce conducea autoutilitara pe D.J.208I, din sat Siliștea Nouă, orașul Dolhasca, s-a angajat în depășirea a două bovine, care erau însoțite de două persoane și a acroșat pe unul dintre bărbații care se deplasau pe partea laterală a drumului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilometru și i s-au recoltat mostre biologice de sânge la Spitalul mun. Fălticeni, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3 C.P


La data de 21.10.2022, în jurul orelor 17:15, o femeie din Mun. Iași, jud. Iași, a condus autoturismul pe DJ 208A în loc Ipotești, jud. Suceava, dinspre loc. Bosanci și a surprins şi accidentat pe o minoră în vârstă de 11 ani, ce traversa strada prin loc nepermis.
În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a minorei.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat , după i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 21.10.2022, un echipaj din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, care efectua activităţi de control trafic rutier pe D.N 17, jud. Suceava, în jurul orelor 15:50, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcţia loc. Stroiești spre loc. Șcheia condus de o persoană de sex masculin, deoarece autoturismul circula cu viteza de 153 km/h (+53), în afara localității.
Autoturismul a oprit la aproximativ 200 de m de locul unde i s-a efectuat semnalul regulamentar de oprire, iar în momentul în acre am ajuns în dreptul acestuia, la volan se afla o persoană de sex feminin, iar pe locul din dreapta-spate se afla o persoană de sex masculin.
Procedându-se la legitimarea conducătoarei auto s-a constatat că aceasta este o femeie de 29 ani, din mun. Com. Pătrăuți, jud. Suceava, căreia i s-a solicitat să ne înmâneze documentele personale și ale autoturismului.
De asemenea, s-a procedat la legitimarea pasagerului dreapta-spate, stabilindu-se că este un bărbat de 33 ani din com./sat. Pătrăuți, căruia i s-a solicitat să ne înmâneze documentele personale, acesta înmânându-ne doar cartea de identitate, precizând faptul că nu deține permis de conducere.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de bărbatul de 33 ani care nu deține permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat de către soția acestuia, femeia de 29 ani.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. (1) și (3) din Codul penal și „încredințarea cu știință a unui vehicul spre a fi condus de către o persoană fără permis de conducere”.


La data de 21.10.2022, orele 23.25, polițiștii Poliției Orașului Salcea, aflându-se exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier pe DN29, în localitatea Plopeni, Oras Salcea, jud. Suceava, în vederea depistării conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul rutier, au observat în trafic o autoutilitară existând suspiciunea despre conducătorul auto că a consumat băuturi alcoolice.
S-a procedat la oprirea vehiculului, stabilindu-se că șoferul este un bărbat de 56 de ani din loc. Plopeni, Oraș Salcea, jud. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aer expirat.
Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Suceava, unde i s-au recoltat 2 mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 21.10.2022, ora 13:00, Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc a primit spre punere în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către Tribunalul Suceava – Secția Penală, privind pe un bărbat condamnat să execute pedeapsa închisorii de cinci ani, pentru săvărșirea infracțiunii de „tentativă de omor”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 32, alin. (1) Cod Penal raportat la art. 188 alin. (1) Cod Penal, trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art art. 4, alin. (1) din Legea 143/2000 și un an și șase luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. (2) Cod Penal.
S-au contopit pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani de închisoare, la care adaugă un spor de 7 luni închisoare( o treime din suma celorlalte pedepse), urmând ca în final, inculpatul să execute o pedeapsă de 5 (cinci) ani și 7(șapte) luni închisoare.
Lucrătorii din cadrul SPR 11, BIC și BOP s-au deplasat la domiciliul persoanei condamnate, respectiv în com/sat Sadova, jud. Suceava, dar nu s-a reușit identificarea acestuia.
Au fost continuate cercetări pe raza zonei de competență și s-a reușit identificarea inculpatului pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, acesta fiind încătușat și transportat la Penitenciarul Botoșani.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.