Certificat de înmatriculare fals prezentat de șoferul unui camion în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Siret au depistat un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră, pentru automarfarul pe care îl conducea, un certificat fals, aparent emis de autoritățile ucrainene.

VIneri, 21 21 octombrie 2022, la ora 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pe sensul de ieșire din România un cetăţean ucrainean, în vârstă de 34 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, înmatriculat în Ucraina.

Odată cu pașaportul, persoana în cauză a prezentat și certificate de înmatriculare, având însemnele autorităților ucrainene. Existând suspiciuni privind autenticitatea certificatului de înmatriculare al remorcii, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută de art.323 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche