Buletin de presă, 26 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Cherestea confiscată de polițiști și sancțiune contravențională în valoare de 5000 lei pentru nerespectarea legislației privind transportul materialului lemnos

La data de 25.10.2022, în jurul orei 04.00, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Urbană Burdujeni – Poliția Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Cuza Vodă, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, respectiv cherestea.
S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care am constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat din sat/com. Frătăuții Noi, jud. Suceava. Acesta nu a putut dovedi proveniența legală pentru cantitatea de 5,34 mc material lemnos, specia molid, sortiment cherestea.
Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 1, lit „a” din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar cantitatea de 5,34 mc material lemnos de esență molid, sortiment cherestea, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic Volosciuc Florentin din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.


Dosar penal la regimul rutier

În ziua de 25.10.2022, ora 1712, membrii echipajului de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executau serviciul de patrulare și control al traficului rutier pe D.C. 27, în satul Capu Codrului, com. Păltinoasa, jud. Suceava, au oprit pentru verificări ansamblul de vehicule format din autoturismul care avea atașată o remorcă, care se deplasa pe D.C. 27 (deschis circulaţiei rutiere/publice) și la volanul căruia se afla un bărbat de 56 ani, din com. Păltinoasa, jud. Suceava.
Procedându-se la verificarea în baza de date a deținătorilor permiselor de conducere s-a constatat faptul că șoferul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 23.09.2020, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
Cu ocazia examinării vizuale a remorcii nu a fost identificată nicio serie de șasiu/număr de identificare, stabilindu-se faptul că remorca este neînmatriculată.
Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.


Șofer reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 25.10.2022, ora 21:27, echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv deplasându-se pe str. Putnei, au observat un autoturism care circula pe str. Putnei, moment în care s-a efectuat semnal de oprire folosind semnalele luminoase și acustice, iar șoferul s-a conformat și a oprit autoturismul.
La volanul autoturismului, a fost identificat un bărbat care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
În urma celor constatate, s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, în vederea întocmirii actelor procedurale.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care, în fața medicului, acesta a refuzat.
În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, s-a concluzionat faptul că se impune luarea unei măsuri preventive față de șofer, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragere de la prelevarea de monstre biologice”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. (1) și art. 337, raportate la art. 38, alin. (2) din Codul Penal. Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, începând cu data de 26.10.2022, ora 01:50, urmând ca acesta să fie prezentat ulterior procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea dispunerii măsurilor legale
Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. (1) și art. 337, raportate la art. 38, alin. (2) din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 25.10.2022, în jurul orei 14:25, o femeie de 48 ani, din com. Bârsana, jud. Maramureș a condus autoturismul pe D.N. 17B – în localitatea Crucea, județul Suceava, iar când a ajuns într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu parapetul de protecție situat pe marginea drumului.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto care a fost transportată la Spitalul Municipal Vatra Dornei
Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi a fost condusă la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul penal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
Mai nouă Mai veche