7 motive pentru a va inscrie copilul la un curs de engleza pentru copii

 

Unul dintre lucrurile pe care adultii il pot invidia la copii este marea lor capacitate de invatare. In special, iin acest sens amintim usurinta celor mici in invatarea limbilor straine. Copiii sunt ca niste bureti si invata cu deosebita usurinta orice limba noua! Nu este surprinzator, deoarece inca sunt la nivelul in care invata in continu si mintea lor inca isi aminteste cum sa o faca. Prin urmare, inscrierea celor mici la un curs de engleza pentru copii, precum cel de la www.ilsc.ro, este cea mai buna modalitate prin care acestia pot deveni bilingvi.

Motive pentru care un curs de engleza pentru copii este o idee buna

Copiii sunt ca niste bureti, asa cum am mentionat. Creierul lor este mult mai elastic decat cel al unui adult si este conceput pentru a aduna cat mai multe informatii din mediul din jurul lui. Nu e de mirare, deoarece totul este complet evolutiv. Fara aceasta capacitate de invatare, cei mici nu ar putea deveni niciodata adulti independenti. Prin urmare, ei imita constant adultii din jurul lor si sunt obisnuiti sa dobandeasca noi cunostinte. Nu le este rusine sa greseasca, asa cum ni se intampla noua, si din acest motiv au mult mai putine complexe cand vine vorba de invatare. Toate acestea fac ca invatatul la o varsta atat de frageda sa fie mult mai usor decat invatatul la varsta mai inaintata.

Ganditi-va bine: copilul vostru de patru ani inca invata sa vorbeasca limba sa materna. Creierul sau este obisnuit cu asta si are un sistem inconstient propriu. De ce sa nu profitati de aceasta varsta, in care mintea este atat de deschisa, pentru a-l inscrie la un curs de engleza pentru copii?

1. Ei invata mult mai repede

Dupa cum am spus deja, mintile copiilor sunt concepute pentru a absorbi cunostintele. Ei nu isi pun aceleasi intrebari pe care le fac oamenii in varsta. De ce este asa? sau „De ce „apa” se numeste „water”?” Ei doar o spun. Ei invata prin imitatie, care este cel mai bun mod de a invata o limba. Punerea bazelor limbii engleze de la o varsta atat de frageda ii va ajuta sa nu-si piarda niciodata capacitatea innascuta de a imita structuri noi si, cu un curs de engleza potrivit pentru copii, vor deveni bilingvi in cel mai scurt timp.

2. Socializeaza si isi fac noi prieteni

Tuturor ne place sa stim ca copiii nostri au multi prieteni cu care sa invete si sa se joace. Invatand limba engleza, copilul dumneavoastra nu numai ca va invata o noua limba, ci va interactiona si cu alti copii cu care poate exersa ceea ce invata la clasa. Isi va face prieteni noi si, desi nu se va putea juca in parc in fiecare dupa-amiaza, tot va socializa si se va distra.

3. Dobandesc o bogatie culturala mai mare

Cunoasterea unei limbi implica cunoasterea culturii unei alte tari. Limbile spun mult mai multe despre noi decat credem. La urma urmei, conceptele lingvistice ajuta la modelarea felului in care vedem lumea. Un curs de engleza pentru copii va incerca intotdeauna sa-i introduca in cultura tarii respective. Ei vor invata obiceiurile si vor avea o viziune diferita asupra lumii decat o avem noi in cultura noastra. Si nu numai atat, dar in multe dintre aceste cursuri, poate avea activitati in care va socializa cu oameni din alte tari vorbitoare de engleza. De asemenea, cand va fi mai in varsta, eliminarea acelei bariere lingvistice ii va permite sa aiba prieteni din toate colturile lumii.

4. Ei invata engleza in timp ce se distreaza

Copiii trebuie sa invete jucandu-se. De aceea, cursurile de engleza pentru copii se caracterizeaza prin utilizarea de jocuri, videoclipuri si alte tehnici pentru ca acestia sa se distreze invatand limba engleza. Nu o vor vedea ca pe o obligatie, asa cum ni se intampla noua, ci ca pe ceva distractiv si diferit de facut in unele dupa-amieze. Vor percepe totul ca pe un joc si ii va ajuta sa continue sa invete fara probleme pe masura ce imbatranesc.

5. Demonstreaza o dezvoltare mai buna a abilitatilor cognitive

Intr-un curs de engleza pentru copii, pe langa faptul ca copilul dumneavoastra invata o limba, isi va dezvolta si abilitatile de atentie si exprimare. Nu numai ca va invata limba engleza, dar probabil, deoarece aceste activitati sunt atat de comunicative si axate pe vorbire, va juca teatru si alte jocuri care ii vor oferi abilitati foarte utile. Toate aceste lucruri  il vor ajuta sa depaseasca teama de a vorbi in public si, in cele din urma, il va face pe copilul dvs. mai increzator in sine.

6. Ii va fi mai usor sa invete alte limbi in viitor

Invatarea unei limbi straine de la o varsta atat de frageda pune bazele pentru a nu pierde acea facilitate innascuta. Odata ce a stapanit limba engleza, va avea propriul sistem de invatare a limbilor si ii va fi mult mai usor sa invete altele noi. Nu este de mirare ca multi dintre cei care vorbesc mai mult de o limba ajung sa invete o alta. Intr-un curs de engleza pentru copii, cei mici nu vor invata doar limba engleza. Ei vor dezvolta, de asemenea, o mai buna intelegere a lecturii si se vor obisnui cu recunoasterea tiparelor semantice si sintactice ale unei limbi. Ceea ce este, in cele din urma, cu adevarat necesar atunci cand invata alte limbi.

7. Mai multe oportunitati pentru munca si viitorul sau profesional

Inscriindu-va copilul la un curs de engleza pentru copii, ii oferiti cunostinte foarte apreciate in lumea muncii. Din ce in ce mai mult, companiile decid sa-si extinda influenta in afara tarii lor de origine. Acestea creeaza acorduri comerciale cu tarile din apropiere, filiale din strainatate si asa mai departe. Engleza este, in acest moment, limba finantelor in lume. Cunoscand limba engleza copilul va deveni o persoana foarte importanta pentru companiile in care va decide sa lucreze. Si nu numai atat, se va putea deplasa prin lume si va avea oportunitati de studiu si de munca pe care multi oameni nu le au in acest moment. Pe scurt, va avea mult mai multe oportunitati decat cineva care nu vorbeste doua limbi.


Mai nouă Mai veche