Buletin de presă, 29 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Societate comercială sancționată pentru nerespectarea legislației în domeniul silvic

În data de 28.10.2022, în baza informațiilor deținute la nivelul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul I.P.J. Suceava, polițiștii, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia achiziționării, debitării și comercializării de materiale lemnoase la o societate de profil cu sediul în sat Brăiești, com. Cornu Luncii.
Organele de control au procedat la efectuarea stocului faptic al materialului lemnos deținut în depozitul societății iar în urma realizării balanței dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societății, s-a constatat faptul că operatorul economic nu deține in depozitul societății din sat Brăiești, com. Cornu Luncii, jud. Suceava, cantitatea de 39,73 mc lemn rotund de lucru rășinoase.
De asemenea, s-a constatat că operatorul economic nu a împrejmuit pe toate laturile depozitul societății.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, aplicându-se două sancţiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei, conform art.19 alin. (2), lit. e) pct. 3 din Lg. 171/2010 și art. 21 lit. b), din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 39,73 mc lemn de lucru răsinoase în valoare de 7.946 lei. (preț stabilit conform Ordinului 119/2022).


Bunuri în valoare de peste 25.000 lei confiscate de polițiști în cadrul unei acțiuni pe linie economică

La data de 27.10.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au organizat şi executat o acţiune pe raza judeţului Suceava (mun. Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și oraș Gura Humorului) pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.
Au fost verificate 23 de unități economice și au fost constatate 3 infracțiuni economice.
Au fost ridicate și confiscate în vederea expertizării 152 obiecte vestimentare, încălțăminte și produse cosmetice (parfumuri) inscripționate cu mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României în valoare de 26.450 lei, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute.
Totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 11.500 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 28.10.2022, ora 14:10, un bărbat de 41 ani din Mun. Pașcani, jud. Iași, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208 E, pe raza localității Valea Bourei, comuna Dolhești, din direcția Forăști-Dolhești, l-a acroșat pe un tânăr de 19 ani din comuna Dolhești sat Valea Bourei, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat și nesemnalizat cu trecere pentru pietoni.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost transportat cu un echipaj SAJ la Spitalul municipal Fălticeni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat urmând a i se recolta probe de sânge la Spitalul municipal Fălticeni în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 3 C.P.


În ziua de 28.10.2022, orele 1535, un bărbat de 69 ani din oraş Frasin, sat. Plutoniţa, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă de pe raza orașului Frasin, a surprins şi accidentat pe o minoră de 8 ani, din Frasin care, în timp ce conducea bicicleta.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 28.10.2022, ora 15:14, lucrătorii Secției 11 de Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că pe DJ 175 din satul Botuș, com. Fundu Moldovei, un autotursim se deplasează haotic spre com.Breaza.
În baza sesizării, echipajul s-a deplasat spre locul indicat, unde în urma controlului în trafic a fost identificat autoturismul, iar la volanul acestuia se afla un bărbat. După ce lucrătorii și-au declinat calitatea și i-au solicitat pentru control documentele personale și pe cele ale autoturismului, bărbatul de la volan a prezentat actele personale și actele mașinii, toate în termen de valabilitate, fiind legitimat în persoana unui bărbat de 48 ani din com. Fundu Moldovei. În continuare acesta a fost suspus unei testări cu aparatul alcooltest și a reieșit o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate două mostre de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.336 alin.1 din Codul Penal, ce urmează a fi soluționat de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Moldova Sulița.


La data de 28.10.2022, orele 18:15 echipajul de poliție, in timp ce acționa pe Strada Gr. Al. Ghica din mun. Suceava, a oprit un autovehicul condus de către un bărbat de 55 ani cu domiciliul in Suceava, avand permisul de conducere suspendat.
S-a intocmit dosar penal conf. art. art. 335 alin.2 din Cod Penal.


În data de 28.10.2022, în jurul orelor 22.10, patrula de siguranță publică din cardul Biroului Ordine Publică, în timp ce efectua serviciul de patrulare în zona Zamca, a oprit pentru control un autoturism cu număr de circulație provizoriu, care se deplasa pe str. Calea Unirii din mun. Suceava.
La volanul autoturismului se afla un tânăr de 21 de ani, iar în urma verificării autorizației de circulație provizorie pentru autoturism s-a cosntatat faptul că aceasta este expirată.
De asemenea, în urma testării șoferului cu aparatul etilometru, rezultatul a fost de 0.46 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la Spitalul Jud. Suceava unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flgrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Biroului Poliției Rutiere Suceava pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul neinmatriculat”, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. 1 din Codul Penal, și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche