Buletin de presă, 3 octombrie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 02.10.2022, ora 14:54, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe raza localității Arbore, la schimbarea direcției de deplasare, un localnic a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar în același sens de un bărbat.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 02.10.2022, în jurul orelor 15.35, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Stulpicani, un localnic de 23 de ani a pătruns pe contrasens, a accidentat un localnic de 55 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, oprindu-se apoi în gardul unui imobil.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conmducătorului auto și de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 02.10.2022, orele 00:20, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 20 de ani din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche